Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Eylül '08

 
Kategori
Psikoloji
 

İlk aşk

İlk aşk
 

İlk aşklar bir serüvenle başlayıp devam edercesine gidebildiği yere kadar gider. Aslında ilk aşkın serüvenleri içimizdeki duygulardan ibaret olsa da bildiğimiz ve beğendiğimiz değerlerin bir parçasıdır. Bazen klasikleşmiş sözler hep vurgulanır ilk aşkla ilgili; Ne yaparsanız yapın, ilk aşkınızı unutmanız mümkün değildir. Aslında size ilk aşkı tattırmış, en önemli yasam tecrübelerinizden birini yaşatmıştır. İlk aşkın duyguları verdiği haz apayrıdır yaşamımız içerisinde yuvarladığı, gidebildiği son duraktır beklide, yâda iç yaşam tarzımızdaki derin duyguların, hislerin bir parçasıdır.

Her başlangıcın, her davranışın, her hareket sizleri ona götürse de ilk başlangıçda bir utangaçlık, bir kabullenme veya kabul edilmeme duygusu. İnanmazdım bir zamanlar aşka sevgiye, Güler geçerdim, Olmaz böyle şey derdim. Neydi ki bu büyü insanlarda kördüğüm, Neydi bu mutluluk gülücüğü, Neydi bu hüzün bu gözyaşı. Bir yağmur damlası gibi,

İnsanoğlu yaşadığı derin duygulardan, içine düştüğü içler acısından kurtulmak için ilk aşkın ne kadar yakıcı olduğunu vurgular, ilk aşk başlar ya devam eder ya da bir yerlerde bir akıntının önündeki engellere takılır kalır. İlk aşk devam ediyorsa mutluluk ya vardır yâda yoktur; ama devam eder. İlk aşk biterse eğer arkasında biri gider biri gelir sözü vurgulanır.

Bazen öyle karmakarışık duygular içindeyiz ki yılların üzerimizde bıraktığı izleri bir taraftan silip diğer taraftan ansızım kapımızı çalan yepyeni bir aşk veya günümüzde artık değeri kalmayan aşk ve sevgi hayatımıza öyle bir giriyor ki anlamak imkânsız. İşte böyle bir durumda ilk aşkta biter yeni yepyeni başlangıçlar ve güzel duygular, hazlar ve Sanki yıllar önce yaşadığınız o çocuksu heyecanları yeniden kıprayarak içinizde yaşayabilecekmişsiniz gibi. Sanki kaldığınız yerden devam edecekmişsiniz gibi bir başlangıç ansızım önünüze çıkar.

Her yaşta yaşanan aşklar güzeldir. Her yaşta âşık olmak ve o güzel duyguları tatmak bir hazdır. Kalıcı olsa da olmasa da yaşadığınız her şey bir meyvesinde ibarettir. Aşklar yaşanı yetirir ama arkasında saygılar yeşermelidir bireyler arasında.

Yeni bir ilişkiye başladınız ya da başlamadınız ve birlikte olduğunuz kişinin eğlenceli, heyecanlı ya da ateşli bir âşık olup olmamasının yanında onun aşk yaşamak için doğru insan olup olmadığını merak ediyorsanız kişi ile ilgili bilgileri araştırmak ve varsa takıldığı soruları bire bir kişiye sormalıdır. Göz göze gelen aşklar daha kalıcı izler bırakır

 
Toplam blog
: 67
: 1093
Kayıt tarihi
: 13.09.08
 
 

Anadolu üviversitesi menzunuyum. Serbest Muhasebeci Mali Müşavir olarak  İzmirde faliyetime devam..