Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Aralık '14

 
Kategori
Güncel
 

İmam hatip mezunu cumhurbaşkanı oluyorsa biz niye memur olmak için üniversite bitirmek zorundayız?

İmam hatip mezunu cumhurbaşkanı oluyorsa biz niye memur olmak için üniversite bitirmek zorundayız?
 

Artık bundan sonra memur olmak için üniversite bitirmek şart gibi. Tabii ki bu durumda insanın kafasını kurcalayan bir sorun ortaya çıkıyor. Malum, cumhurbaşkanımız imam hatip mezunu. Üç yıllık Aksaray Yüksek Ticaret okulunda okudu ama Anayasaya göre Cumhurbaşkanı olmak için 4 yıllık üniversite okumak şart. Bu durumunda Tayip Erdoğan’ın imam hatipten aldığı diploma geçerli sayılacak.

Eski başbakan 3 yıllık bir okul bitirdi ama bu cumhurbaşkanı olmasına yetmiyor. Ama o, şartları taşımadığı halde yine de cumhurbaşkanı oldu. Halk beni seçti çoban olsam yine cumhurbaşkanı olurum diyorsa o başka.

Yani düşünün memur olmak için üniversite bitirmek zorundasınız ama koskoca bir ülkenin cumhurbaşkanı olmanız için lise diplomanız yetiyor. Alt tarafı memur ya, ülke yönetmeyeceğiz; bizden de üniversite diploması istenmesin.

Yani bu nasıl bir çelişki. Memur olmak cumhurbaşkanı olmaktan zor. Halk seçtiyse tahsil falan aramayalım, gelsin otursun!

Ondan sonra da cumhurbaşkanına saygı gösterilmesi isteniyor. Ben cumhurbaşkanlığı makamına saygı gösteririm. Hak ediyorsa cumhurbaşkanına da saygı gösteririm. Ama Boğaziçi Üniversitesi mezunu imam hatiplinin karşısında eğilemez yani.

Halk seçiyor olsa da belli bir eğitimi tahsili bulunmak zorunda. Üstelik Anayasamız 4 yıllık bir üniversiteyi bitirmiş olma şartını getiriyor. Yani bu anlamda üç yıllık Aksaray Yüksek Ticaret okulunun bir geçerliliği yok. Üniversite terk gibi bir şey. Zaten bu okuldan diploması da yok. Geçici mezuniyet belgesi verilmiş, ne demekse. Eh artık cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturan birinin okumadığı okulları bitirmesi de bir şekilde halledilir.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..