Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Nisan '09

 
Kategori
Yoga / Meditasyon
 

İmjinasyon (tasavvur)

İmjinasyon (tasavvur)
 

BİR ŞEYİ İSTEDİĞİNDE ONU ZİHNİNDE TASAVVUR ET O GERÇEKLEŞECEKTİR
Muhyiddin Arabi

İmajine etmek, tasavvur etmek, tahayyul etmek bu üç kelime de hemen hemen aynı anlamı taşır. Düşüncelerin zihinde canlandırılması ve şekillendirilmesi bu imajinasyon yeteneğimize bağlıdır. Bu bir nevi düşüncelerin maddi boyuta geçmeden tarafımızdan deneyimlenmesidir. Tüm motivasyon araçlarından daha güçlü bir etkisi vardır.

Bilimsel olarak açıklamasını yapacak olursak yapacağımız ve olmasını düşündüğümüz işi imajine etmek yani onun oluş sürecini aklımızdan geçirip gözümüzün önünde detaylarıyla canlandırmak beyin içinde bir deneyimi gerçekleştirirken kendiliğinden oluşan sinirsel bağlantıları aynı şekilde oluşturur bu gerçekten imajinasyonun bir mucizesidir yaşamadan sadece göz önünde canlandırarak deyimi kazanmak ve mükelleştirmek.

Olaya ruhani açıdan bakarsan imajinasyon gücümüz çoğu zaman değerini bilmediğimiz bir mucize bizler için dışarıda arayacağımız güçler yerine içimizdeki bu ilahi ışığı kullanmak bizleri inanılmaz sonuçlara ulaştıracaktır. Öncelikle eylemlerimizde mükemmellik kazanacağız çünkü imajinasyon parmağını bile kıpırdatmadan eylemleri tekrarlayabilme gücüdür. İkinci büyük özelliği ise düşünce gücü'nün ortaya çıkaracağı inanılmaz enerjidir bu enerji aynı eylemlerimiz ve sözcüklerimiz gibi belli bir titreşim taşır aynı zikir ritüelindeki gibi bu sürekli imajinasyon düşüncelerin maddi dünyaya inişinde sadece hayal gücüyle yolun yarısını tamamlamış olur.

İmajinasyonu her yerde ve her zaman kullanabiliriz. kendimizi iyi hissetmek için, hayal gücü ve imgelemi harekete geçirmek için, ruhani gücü ve konsantrasyonu arttırmak için, kısacası hayatın ve düşüncenin olduğu her yerde rahatça kullanılabilir. Sabırlı bir çalışma sonucunda aldığınız karşılıklara sizler de şaşıracaksınız...

Sevgi ve ışık hep yanınızda olsun...
Levent AKKAYA

 
Toplam blog
: 11
: 4123
Kayıt tarihi
: 09.04.08
 
 

Yaşam büyük bir bütün ve her birimiz bu bütünlüğün birbirine bağlı harika parçalarıyız.  Biribiri..