Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Temmuz '17

 
Kategori
Tıp
 

İmplant Hakkında

Günümüzde doğal dişlere en yakın alternatif implanttır. Geleneksel köprü ve protezlere nazaran daha iyi konuşma ve çiğneme sağlayan implant tedavisi ile yüze de doğal bir görünüm kazandırılır.
 
İmplant, üzerinde en çok çalışılan diş tedavi şeklidir. Eksik dişlerin görünümünü ve işlevlerini tekrar kazanmak amacıyla çene kemiğinin içine konulan ve uygun malzemeler ile yapılan yapay diş köküdür.
 
Birçok implant çeşidi olmakla birlikte en çok tercih edilen şekli “vida” şekilli olanlarıdır.
 
İmplant markaları önemli olmakla birlikte, tedavinin başarısı sadece markaya bağlı değildir. Uygun çap ve dizayndaki implantı seçme, hastanın kemik yapısı, doktorun deneyimi ve tedavi yapılacak ortamın sterilizasyonu gibi birçok faktör, tedavinin başarılı olmasını etkiler. Günden güne artan popülerlikleri nedeniyle üretimlerinde de çok büyük bir rekabet ortamı gözlemlenir. 700’ü geçen implant üreticisi olduğu söylenmektedir. Her bir üreticinin dizaynı birbirinden farklıdır. 
 
İmplant Tedavisi
 
Tedavinin ilk bölümünde titanyum implant çene kemiğine yerleştirilir. Daha sonra kemikleşme olması için 1 ila 3 ay arasında bir süre beklenir. Bu süre bitince titanyum implantın üzerine gelen porselen veya zirkonyumdan oluşan protez dişlere geçilir. Vidalama ya da yapıştırma yolu ile protez diş, titanyum implantın üzerine oturtularak tedavi tamamlanır.
 
İmplant yapımında dikkat edilecek hususlar:
 
Çok fazla sigara tüketen kişilerin ağız içlerindeki dokularda oluşan bakteri plağı, enfeksiyon riskini artırır. Sigaradaki karbon monoksit ve toksik etkiler implantın kemikle bütünleşmesini engelleyebilir. Yaralar geç iyileşebilir. Bu yüzden tedavi süresince sigara kullanımının azaltılması önerilir.
 
Şeker hastalarında doku iyileşmesi yavaş olduğu için enfeksiyon riski de fazladır. İmplant tedavisi uygulanan hastaların ağız hijyenlerine çok önem vermeleri gerekir.
 
Kalp rahatsızlığı olanlar, hipertansiyonlu hastalar muhakkak doktorları ile konsültasyon yaparak implant uygulamamadırlar.
 
Kayıt tarihi
: 06.06.17
 
 

Hayatı çok uç fikirler ile yaşamayı seven bu sebeple sürekli, biyografi, başarı öyküleri, olmamış..