Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Kasım '13

 
Kategori
TV Programları
 

İnadına Yaşamak / Hızlı giriş yaptı!

İnadına Yaşamak / Hızlı giriş yaptı!
 

“Bu kadar diziyi kim seyredecek?” diye sorduğum yazımda dizinin başlayacağının haberini vermiştim.

Kanal D’nin başrollerinde Sanem Çelik, Oktay Kaynarca ve Murat Ünalmış’ın oynadıkları, “İnadına Yaşamak”, hem reytinglere hem de sosyal medyaya damgasını vurarak start verdi!

A/B Sosyo Ekonomik Statü’de birinci olan ve ekranın zirvesine adını yazdırdı. İyi başlangıç yapmasının sebeplerinden biri de “Kurtlar Vadisi”nin yeni bölümünün yayınlanmaması olabilir mi? Bence her şeye rağmen ilk 3 garantisi veren bir yapım.
Yapımını Süreç Filmcilik’in, yapımcılığını Ali Gündoğdu- İnci Gündoğdu’nun üstlendikleri, yönetmenliğini ise Serdar Akar’ın yaptığı “İnadına Yaşamak”, Perşembe akşamı ilk bölümü ile ekrana geldi ve A/B Sosyo Ekonomik Statü’de yüzde 5.67 reyting ve yüzde 15.36 izlenme payı ile birinci oldu.
Güçlü ve özlenen oyuncu kadrosu, sürükleyici bir hikaye, soluk soluğa bir macerayı daha ilk bölümünde gözler önüne serdi. Hem de alabildiğine cüretkar bir tavırla sergiledi. Kanal D’nin sezon başından beri reyting kabusuna bir son vermek istercesine de başarılı bir ivme yaptırdı.

Bilindiği üzere izleyici “umutsuz öyküler”i seviyor, Türkiye’de ağlanacak öykülerin gişe yapması da bu sebepten. Haliyle umutsuzluğun, umuda dönüşmesi için de seyirci dualara sığınıyor.  Hoş bence düşük ihtimalli tesadüfler üzerine kurulan öykü, sahnelerin Amerikan filmlerini kıskandıran takip sahneleri ile süslenmesiyle kendini biraz da olsa af ettirdi. Oktay Kaynarca’nın mafya babasını oynarken üzerine giydiği tatlı-sert üslubu başarılı oyuncuya pek yakışıyor. Levent Ülgen’in can verdiği mafya babası kimliği de tüm acımasızlığı ile ekranı salladı.

Giriş sahnesindeki vurucu kavuşamayan yürek çığlığının, ölüme atlayışı tokat gibi seyircinin yüreğine vurdu. Bu da izleyicinin bir bölümünü dizinin içerisindeki intikam duygusu ile sarhoş etti. Doruk Özormanoğlu’nun canlandırdığı başarılı çocuk karakteri anne-baba yüreğini harekete geçmeyi başardı. Sevimli oyuncu bu performansı ile adından sıkça söz ettireceğe benziyor.

Zaman zaman kıskançlık krizi çanlarını çaldıracak kadın karakterlerinin şimdilik abartısız oyunları göz doldururken, yetimhanenin acımasız ortamını, geri dönüşle anlatıldığı sahnede açıkçası ben de o basamaklardan tek tek çıktım! Başarılı bir flash-back sahne anlatımı olmuş, sık sık da bu anlatımla karşımıza çıkacağının da habercisiydi.  Aşk ve aşk acılarının damardan verildiği dizinin oyuncu seçimlerinin başarısı da göz ardı edilmeyecek kadar başarılı.
Dizinin yapım ve oyuncu kadrosu da şöyle;

Yapım Şirketi : Süreç Filmcilik
Yapımcı : Ali Gündoğdu- İnci Gündoğdu
Yönetmen : Serdar Akar
Senaryo Uygulama : Gökhan Zincir
Uygulayıcı Yapımcı : Akın Topuz
Görüntü Yönetmeni : Selahattin Sancaklı
Genel Sanat Yönetmeni: Şakir Pehlivanoğlu
Oyuncular : Sanem Çelik (Zeynep Erdemlioğlu), Oktay Kaynarca (Emir Atasoylu), Murat Ünalmış (Ali Ayazlı), Denise Capezza (Gina), Doruk Özermanoğlu (Çınar Akkök), Levent Ülgen (Kıbrıslı), Nilüfer Açıkalın (Meryem), Pelin Akil (Sedef), Bülent Polat (Sansar), Duygu Şarışın (Damla), Edip Saner (Rıdvan Akkök),Açelya Yılhan (Asiye Akkök), Gonca Sarıyıldız (Deniz Tekbaş), Mahmut Gökgöz (Sırrı Tekbaş), Armağan Oğuz (Selçuk Özdil), Kerem Corogil (Asım), Alican Albayrak (Çekmece Nuri), Koray Ergun (Cuma (Mubarek)),Sedat Kalkavan (Yazar Niyazi), Evren Erler (Kibritçi), Burak Demir (T. Bilal),Taner Cindoruk (Dilsiz), Taner Rumeli (Avukat Selim), Munis Düşenkalkar (Suna)

Hayatta başarılara yolculuklarınızın olması dileği ile…

www.televizyongazetesi.com

eceer6@gmail.com

https://twitter.com/eceer6
https://www.facebook.com/pages/Ece-Er-%C4%B0le-Ba%C5%9Fb

 

 

 
Toplam blog
: 781
: 3899
Kayıt tarihi
: 23.09.12
 
 

16- 06- İstanbul'da doğdum. Tatbiki Güzel Sanatlar Tekstil Ana sanat dalı Moda tasarımı bölümünde..