Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Aralık '13

 
Kategori
TV Programları
 

Acun Ilıcalı’nın başarı sırrı, Saba Tümer hangi kanalı seçti?

Acun Ilıcalı’nın başarı sırrı, Saba Tümer hangi kanalı seçti?
 

O artık televizyonun efendisi !


Söylentiydi gerçek oldu ve Acun Ilıcalı bir de kanal sahibi oldu. Kimler şaşırdı? Ben şaşırmadım doğrusu! Bana beklenen yükseliş gibi geldi .

Acun Ilıcalı’nın hayat öyküsünü gözden geçirecek olursak iki şeyin hayatına yön verdiğini fark ederiz. Şansa dönüşen tesadüfler bu akışı başlatırken Acun Ilıcalı’nın risk alma cesaretinin basamakları hızla çıkmasının asıl sebebi olduğunu fark ediyoruz.

Evet, yakınlık duyduğu çevrelerin gücünün toplum olarak farkındayız ama asıl sebebi gözü kara yapısından kaynaklandığının altını çizmeden geçmemek lazım. Son günlerde Acun Ilıcalı’nın her yerde konuşulduğunu söyleyenler yanılıyor. Çünkü Acun Ilıcalı neredeyse 10 senedir yükselen sesle konuşulmaya başladı, son beş yılında en çok beklenen, izlenen, parçası olunmak istenen programlarının altına imza attı.

O Ses Türkiye bitiyor daha yıl dönmeden seneye jüride kimler var, kazanan ne kadar hak etti, hakkı yenen yarışmacı listeleri ortalıklara saçılıyor. Şubat ayı ile ekrana veda eden yapım en az iki ay daha hafızalarda kalıyor ve çenemizi yoruyor.

Survivor bitiyor daha Acun Medya yeni yayın dönemi çalışmaları başlamadan herkes hem de herkes, ünlüsü, ünsüzü, üne göz kırpanı, adı unutulanı kendini ortalıklara saçıp “seneye ben Survivor’da olacağım” demeçleri veriliyor. Acun Medya’nın bu durumdan haberi basına yansıyan yazılardan dolayı oluyor.

Her yaptığı programın başarılı olması, reytlingleri tavana vurması, pek çok dizinin yayın günlerinde 2.liği kabul ederek yayına girmesi sizce tesadüf mü? Hayır, tabi ki değil! Acun Ilıcalı; ikizler burcu olduğu için iletişimi çok kuvvetli, medya sektöründe başarı sağlama potansiyeli çok yüksek, cesareti de risk seviyesinde yüksek. Dolayısı ile program seçerken de denenmemiş, hatta yurt dışında soru işaretli programları da hiç korkmadan ülkemize getiriyor.

Haliyle de kendine değişik seçenek sunulması seyircinin hoşuna gidiyor ve Acun Medya’nın yaptığı işlere bir göz atayım diye başlayan ekran serüveni müptelalığa dönüşüyor. Türk halkının eğlence kodlarını çözdü demek yeterli değil! Acun Ilıcalı vefakar, yardım sever, star ışığını çözmüş bir kimliğe de sahip. Dikkat ederseniz, kolay kolay birlikte çalıştığı isimleri değiştirmiyor. Aslında sihirli değneğini değdirirken seçtiği isimler aslında sevilen, beğenilen fakat alacakları yol uzun kimlikler. Bu kişilerin arkasında Acun Medya’nın durmaya başlaması seyircinin gözlerini o kişiye çevirmesine de sebep oluyor. Dolayısı ile de şöhret basamakları kelebek kanatlarının hızı ile çıkılıyor.

Elinden tuttuğu kişilerin saygılı samimiyetleri, samimiyeti laubalilikle karıştırmayan tavırları Acun Ilıcalı’nın samimiyetin yanında başka değerlere de önem verdiğinin vurgusunu yapmaktadır. Haliyle seyirci de Acun Ilıcalı’nın seçtiği kişileri “ailemizin bireyi” olarak kabul ediyor.

 

Bu paylaşımcı yapısı Acun Ilıcalı’nın arkasında “başarılı dostlar gurubu” oluşturuyor ve her geçen gün biraz daha büyüyen bir güç haline dönüşüyor. Büyüyen gücünü dünya eğlence dünyasında da gösterecek gibi görünüyor.

Peki Tv 8 de neler seyredeceğiz?

Haber dairesini tamamen boşaltan Acun Medya, Tv8’nin bi-habersiz bir kanal olacağının haberini vermiş oldu. Bu da yurtdışında bulunan “ entertainment kanal” habercisiydi. Kısacası Tv8 tam bir eğlence kanalı olacaktı. Biten programlar ardı arkası kesilmeden geldi ; Gülhan'ın Galaksi Rehberi , Bir Ses Bir Nefes , Telegol programları bitti. “Eğlenceli olan her şey bu kanalda!” diyen Acun Ilıcalı sayesinde “acaba biz de kapağı Tv8’e atabilir miyiz?” diye düşünenlerin hepsi ekranlarda olur olmadık programlarda göbek bile atmaya başladı.

Belgesel yayının da olacağı kanalda “ne seyrediyorsunuz?” sorusuna yıllardır “belgesel” diyen Türkiye’nin gerçekten belgesel seyretmesine de sebep olacağını sanıyorum.

İlk transferini de kahkahaları ile ünlü Saba Tümer’i kanala alarak başladı. Saba Tümer, şu anda Süper FM'de Kadir Çöpdemir'le Çift Dikiş adında bir radyo programı yapıyor.TV8'le anlaşan Saba Tümer, yeni kanalında hafta içi her gün yayınlanacak olan bir program yapacak. Saba Tümer'in Kanal D'de ise Cumartesi akşamları bir şov programıyla ekrana neşesini yansıtacak.

Seneye başarılı programlarını da Tv8’e taşıması ile Acun Medya’nın engellenmesi imkansız yükselişini hep birlikte seyredeceğe benziyoruz.

Hayata yükselişleriniz engellenemesin dileği ile…

 www.televizyongazetesi.com

eceer6@gmail.com

https://twitter.com/eceer6
https://www.facebook.com/pages/Ece-Er-%C4%B0le-Ba%C5%9Fb

 

 

 
Toplam blog
: 781
: 3899
Kayıt tarihi
: 23.09.12
 
 

16- 06- İstanbul'da doğdum. Tatbiki Güzel Sanatlar Tekstil Ana sanat dalı Moda tasarımı bölümünde..