Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Aralık '08

 
Kategori
İnançlar
 

İnanç terapisi!!

İnanç terapisi!!
 

İnanmak sözcüğü size neyi çağırıştırıyor? Kabullenmek mi ya da başka bir anlam mı? Evet inanmak kabullenmek ya da bağlanmak sanırım herkesin cevabı kendisinde saklı.. İnanç insana güç veren, insan ruhunda anlam taşımasına sebep olan bir duygudur.

Fakat benim inanç kavramım manevi anlamdaki dua etmek, maneviyat anlamında olacak. Araştırmalara göre, inançsız kişilerin ruhsal bunalım ve hastalıklara daha kolay yakalandığını belirtmişler. İnsanlar ruhsal sıkıntılarında bir terapistin yolunu tutarlar ve sonrasında takiben ilaçların hışmına uğrarırız. Maddeye bağımlı olmak gerçekten de kolaydır. Yalnız insanlarda gördüğüm maneviyat eksikliği had safhada.

Konuyu biraz açtığımızda inanç terapisi derken nasıl toplumların kendilerine göre yarattığı birtakım rahatlama, farkındalık yaratma gibi insanı ruhsal açıdan geliştirici yöntemler bulunmuştur. Bunları sayarsak; reiki, meditasyon, yoga...

Benim inanç dediğim ise dua ve Allah'a yaklaşma yoluyla terapiden bahsediyorum. Tabi ki insanların inandığı ya da inanmadığı şeyler farklılaşır, herkese saygı gösterilmelidir öncelikle. Dua ettiğimizde sadece Allah ve kendimiz varızdır. İkinci bir şahıs ya da para gibi maddi olan, olmayan varlıklar işin içinde değildir. Allah'a yönelmek ve sadece ondan dilemek insana huzur verir.

Allah'a yaklaşmak ve kabullenmek ve var olanlara şükretmek aslında bizim görmediğimiz büyük nimetlerdir. Her dua edip elimizi açıtğımızda parmak uçlarından yayılan enerji ile tanrıya mesaj iletmiş oluruz.

Her insanın inancını kuvvetlendirdiğinde ve tevekkül etmeye başladığında, mutlu olabileceğini ve her sorunun çözümünün bulunabileceğine inanmaktayım.
Tüm ilahi dinlerde dua etmenin, maneviyatın ne denli önemli olduğunu belirtilmiştir. Aslında Allah insanlara zulmetmez, sadece insanlar kendilerine zulmederler. Bu da bir ayettir arkadaşlar. İnançlı günler dileğimle..

 
Toplam blog
: 14
: 6917
Kayıt tarihi
: 14.04.07
 
 

31 yaşındayım, bekarım. Eğitim alanında çalışıyorum. Yaklaşık 10 yıldır eğitim sektöründeyim. Öğr..