Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Kasım '18

 
Kategori
İstanbul
 

İnce İstanbul'a Aday Olursa Kaybeder

İnce İstanbul'a Aday Olursa Kaybeder
 

Ne demişti 24 Haziran seçimlerini kazanamadıktan sonra gazetecilerin 'İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olacak mısınız?' sorusuna Muharrem İnce hatırlayalım..

- Yok asla öyle bir düşüncem yok ve olamaz. Ben cumhurbaşkanı olmak istedim kazanamadım, bir dahaki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde tekrar aday olacağım..

Peki bugün Kılıçdaroğlu ile bir araya gelen İnce görüşme sonrasında İstanbul adaylığı için ne dedi?

- Aday olabilirim..

Bir reklam vardı geçen yıl. Daha doğrusu bir video. "Görüyorsunuz, anlatmaya gerek yok" diye başlayan ve doğu bölgemizde bir vatandaş tarafından şelale önünde çekilmiş ve seslendirilmiş video.

Tıpkı o video'daki gibi, 'Görüyorsunuz ülkedeki siyaset kültürünü. Anlatmaya gerek yok görüyorsunuz. Dün ne diyordu Muharrem İnce, bugün ne diyor' demek geliyor insanın içinden..

Aha buraya yazıyorum, aday olsun İnce İstanbul'a, seçimi alamayacaktır. Siyasetçinin bir çizgisi olmalıdır. Bir doğrusu olmalıdır. Demirel'in menşur 'dün dündü, bugün bugündür' söylemi nostalji siyaset günlerinde kaldı. O dönemlerde seçmen farklı, siyasetçiler de farklıydı. Günümüzdeyse çok daha farklıdır politika kulvarı.

Seçmen sözünde durmasını bilen siyasetçiyi arıyor. Egosunu yenmiş siyasetçisini arıyor seçmen!

Yüksek ego'yla siyaset yapmak zordur sayın İnce. Evet 24 Haziran seçimleri öncesinde seçim meydanı konuşmalarınızda son iki güne kadar çok iyi bir performans sergilerken, seçimlere iki kala egolarınızı öne çıkardığınızı gözlemlemiştim ben şahsen fakat gene de oy vermiştim size.

İstanbul adaylığınız için ilk sorulmuş olan soruda cevabınız 'evet' olmuş olsaydı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığınıza seçmen sıcak bakabilir olabilirdi, fakat dün farklı bugün farklı eksenlerde siyaset ürettiğinizi görmüş olan seçmen size oy vermekte çekimser kalabilir.

Bir Adalet ve Kalkınma Partisine bakınız, bir de Cumhuriyet Halk Partisine bakınız. AKP'de bakanlık ve Başbakanlık yapmış ve de şu anda Meclis Başkanlık görevini sürdürmeye devam eden Binali Yıldırım kompleks yapmadan İstanbul adaylığını genel başkan Erdoğan istediği için kabül ediyor, CHP hala koltuk savaşını bırakmadığını görüyoruz.

Benim şöyle bir öngörüm olmuştu üç dört ay önce; 'CHP'de genel başkan İnce olsun, İstanbul adaylığına da Kılıçdaroğlu getirilsin, İstanbul kesin CHP'nin olur, bir dahaki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de İnce cumhurbaşkanı seçilir' 

Henüz kesinleşmemiş İstanbul adaylığından umarım geri çekilir İnce.

 

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..