Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ekim '11

 
Kategori
Güncel
 

İnekliğin lüzumu yok

İnekliğin lüzumu yok
 

İneklerin nafile koşuşturması


Youtube'da bir video var ki son zamanlarda bunu izlemeden duramıyorum. Her gün mutlaka bir kaç kere izlemezsem sanki işlerim ters gidecekmiş gibi geliyor.

Belli ki şakacı biri hazırlamış. Önce, otlamakta olan ineklerin arasına uzaktan kumandalı bir oyuncak araba koymuş, ardından da aracı hareket ettirip bir sağa bir sola, bir yokuş yukarı bir aşağı araç gittikçe, ineklerin de peşinden oradan oraya koşturup durmasını filme almış.

Bazen cesaretlenip, korkularının üzerine gidip onlar için 'tanımlanamayan yürüyen nesne' ye yaklaşıp bakıyorlar ama yine de bir şey farketmiyor. Öküzün trene baktığı gibi bakmak sözünü adeta haksız çıkartmamaya çalışıyorlar. Mesafe önemli değil anlamaları için çünkü bakmak, sadece bakmak anlamak için yeterli olmuyor.

Biraz sonra o ufak araba üzerlerine gelmeye başlayınca da bu sefer panik halinde dağılıp, bilinçsizce koşmaya başlıyorlar.

Bu videoyu izleyince nedense aklıma, günlük haberlerin peşinde koşmaktan asıl amacımızı neredeyse unuttuğumuz düşüncesi geliyor.

Yerdeki uzaktan kumandalı aracı bir an için, halkı kimi zaman provoke etmekte kimi zaman da sakinleştirmekte kullanılan 'haberler' olarak düşünün.

Kıbrıs Rum Kesimi Akdeniz'de petrol aramaya karar verdi, çok kızdık çooook. Hücummmmmm saldırın,

Biz de Piri Reis'i gönderdik, Petrol arasın da bulunca haber versin diye. Oh be biraz rahatladık vallahi...

PKK saldırdı, Çukurca'da 24 askerimiz şehit oldu.

Hükümet ''Bıçak kemiğe dayandı'' dedi. Offff puffff hep aynı hep aynı,

Asker Kuzey Irak'a girdi, PKK kampları yerle bir yüzlerce PKK'lı öldürüldü. Ohhhh be nihayet,

Van'da deprem yüzlerce ölü. Hadiiiii,

Ne zaman depreme dayanıklı konut yapacağız?

Ahmet Mete Işıkara, ''Deprem öldürmez, bina öldürür'' dedi ve 1999 depreminden beri 265 bin 123. kez aynı cümleyi kurarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girip kırılması güç bir rekora imza attı.

Aklı öne çıkartıp, insanımız için iyinin peşinde olmak ve bunun için 'gerçekten çalışmak' yerine hep başkalarından bir şeyler ister ve beklersek, daha çooook koşarız o uzaktan kumandalı araç'ın peşinden...

http://www.youtube.com/watch?v=NA-ST8nXl4U

 
Toplam blog
: 344
: 1122
Kayıt tarihi
: 22.07.09
 
 

Okur yazarım. Okur yazarlıktan kastım, okuduklarımı yazmamdır ki, bu yazılarımı genellikle 'kitap..