Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Aralık '16

 
Kategori
Dil Eğitimi
 

İngilizce biliyorum ama konuşamıyorum diyenlere öneriler

İngilizce biliyorum ama konuşamıyorum diyenlere öneriler
 

İngilizce konuşmak artık eskisi gibi zor değil


Artık İngilizce bilmenin 7’den 70’e herkes için kaçınılmaz olduğu reddedilemeyen bir gerçek. Okullarda öğrenciler birinci sınıftan, hatta anaokulundan itibaren İngilizce eğitimi almaya başlıyorlar ancak İngilizce konuşmaya gelince çoğu kişi sınıfta kalıyor. Siz de İngilizce biliyorum ama konuşamıyorum diyenlerdenseniz aşağıdaki öneriler tam size göre.

 

1) Bir Yazınızı Yabancı Bir Ülkede Geçirmek

Bu seçenek başta biraz pahalı ve zor gibi görünse de aslında İngilizce pratik yapmanın ve konuşmaya başlamanın en kestirme yolu. Üstelik artık yabancı bir ülkede eğitim görmek veya bir süre yabancı bir ülkede yaşamak eskisi kadar zor değil; özellikle de öğrenciler için.

Üniversite öğrencileri Erasmus ve diğer öğrenci değişim programları dahilinde yurt dışında istedikleri bir üniversitede bir dönemlerini geçirip bunun yanında gittikleri ülkenin dili hakkında eğitim alabiliyorlar. Ayrıca yurt dışında geçirdikleri sürede masraflarını karşılamaya yeten hibe de veriliyor.

Öğrenciler için bir diğer seçenek de Work and Travel. Bu kapsamda üniversite öğrencileri bir yazlarını Amerika’da çalışarak geçirebiliyor, cep harçlıklarını çıkarıyor ve bu sayede ceplerinden ekstra para çıkmadan İngilizce pratik yapma olanağına sahip oluyorlar.

Eğer öğrenci değilseniz ve olanağınız da varsa yazın İngiltere, Amerika, Kanada gibi ülkelerdeki dil okullarına kaydolup İngilizce konuşmaya yerinde başlayabilirsiniz.

Bu konuda önemli bir nokta gittiğiniz ülkede kendi dilinizi konuşan insanları bulup yalnızca onlarla iletişimde bulunmamak. Amacınız İngilizce konuşabilmekse, mümkün olduğunca anadilinizi bilmeyen kişilerle arkadaşlık kurup onlarla konuşmaya gayret etmek. Ayrıca günlük hayatınızda gittiğiniz yerlerde (market, restoran, kafe, eczane gibi) de İngilizce konuşmak.

 

2) Bir Dil Kursuna Kaydolup Konuşma Derslerine Katılmak

Eğer yurt dışına çıkma şansınız yoksa ikinci seçenek olarak bulunduğunuz yerdeki bir dil kursuna kaydolmak. Bununla birlikte bu kursların sayıca çok olduğu göz önünde bulundurulduğunda iyi bir dil kursu bulmak zorlaşıyor, bu nedenle kursların size sunduğu kampanyalardan ziyade daha önce kursa katılıp memnun kalmış kişilerin tavsiyesiyle gitmekte fayda var.

Katılmayı düşündüğünüz dil kursunda konuşma derslerinin (speaking classes) olmasına dikkat edin. Bu derslerde yabancı öğretmenlerle birebir konuşma pratiği yapma fırsatı elde edebilirsiniz.

 

3) İnternet Üzerinden Konuşma Derslerine Katılmak

Dil kursuna gitmeye de zamanınız ve fırsatınız yoksa bir diğer seçenek olarak evinizde internet üzerinden anadili İngilizce olan kişilerle bütçenize göre İngilizce pratiği yapabilirsiniz. Bunun için ihtiyacınız olan tek şey bilgisayar ve internet bağlantısı. Bir dil kursuna katılmak kadar etkili olmasa da imkanlarınız dahilinde İngilizce konuşmaya bu şekilde başlayabilirsiniz.

 

4) Yurt Dışında Gönüllü Olarak Çalışmak (Volunteer Work)

İnsanlara yardım etmeyi seviyorsanız yurt dışında 150’den fazla ülkede sivil toplum örgütleri için herhangi bir ücret almadan çalışıp bu sayede İngilizce pratiği yapabilirsiniz. Bu kapsamda yaptığınız iş için ücret ödenmese de konaklama ve yeme-içme giderleri genellikle karşılanmaktadır.

 

5) Yabancılarla Birebir Konuşmanızı Sağlayacak İşlerde Çalışmak

Ülkemiz her yönüyle bir turizm cenneti ve İngilizce konuşmayı kafanıza koyduktan sonra bu konuda sınırsız olanak sunuyor. İstanbul, Bursa, Nevşehir, Aydın, Antalya gibi turistik bir ilde yaşıyorsanız bir turizm acentesinde veya otelde çalışarak turistlerle birebir pratik yapma olanağı elde edebilirsiniz. Bunun yanında hali hazırda uluslararası bir şirkette çalışıyorsanız şirketinizin yurt dışındaki eğitim ve çalışma olanaklarını araştırmayı ve yabancı müşterilerle olabildiğince çok iletişim kurmaya çalışmayı unutmayın.

 
Toplam blog
: 7
: 1856
Kayıt tarihi
: 18.12.16
 
 

ÜYELİĞİMİ İPTAL ETMEK İSTİYORUM VE SİZE ULAŞAMIYORUM. LÜTFEN ÜYELİĞİMİ İPTAL EDİN. ..