Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Nisan '07

 
Kategori
Kent Yaşamı
 

İnsan hayatı

İnsanları anlamak artık her geçen gün daha da zorlaşmakta. Birbirlerini o kadar kolay incitip, yok edebiliyorlar ki...

Bunlardan birkaç tanesine malesef ki tanık olmak zorunda kaldım. İşin kötü tarafı da yaşadığım şehirde bunlar o kadar normalmiş gibi karşılanıyor ki, insan şaşırmaktan kendini alamıyor. Bir hafta sonu, arkadaşlarla çarşıda dolaşıyoruz. Derken önümden 28-30 yaşlarında bir adam geçti. Sadece adam hızla koşuyordu. Bir an ne olduğunu algılayamadım. Adamla aramızdaki mesafe azaldıkça neden bu kadar hızlı hareket ettiğini çok daha iyi anladım. Adam işini bitirmiş silahını kemerine sıkıştırmaya çalışıyor bir yandan da kaçmaya çalışıyordu. Bu gördüklerim o kadar kısa bir zamanda oldu ki. Saniyelerle yarışılyordu resmen. Yolda biraz ilerlediğimizde olayın tamamı ortaya çıkmıştı. Bir kalabalık ve yerde yatan bir kişi...Tabi başındaki her zamaki insan manzaraları. Kimbilir belki kan davası, belkı de alacak verecek davası.

İnsan hayatına son vermek bu kadar mı kolay! Peki tetiği çeken elin sahibi. Nasıl gözü dönmüş bir şekilde yapabiliyorlar anlam veremiyorum. Hem kendi hayatını hem de karşısındaki kişinin hayatını yokediyor. Bir can bu kadar mı kıymetsiz. Biz hayattan ders olarak bunları mı çıkartıyoruz. Ailemizden sevgi dersleri yerine nasıl silah tutulur! dersleri mi alıyoruz.

İşin en ilginç ve acı tarafı da çoğu yerde bu tip olayların normal karşılanması. Bunun sonucunda da insana verilen "değerin" pardon "değersizliğin" ortaya çıkması!!!!

 
Toplam blog
: 4
: 388
Kayıt tarihi
: 08.04.07
 
 

25 yaşındayım. Evliyim. İlkokul öğretmeniyim. Mesleğimi çok seviyorum. Zorluklarla fazlasıyla karşıl..