Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Mart '10

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

İnsana dair-3

KÜFÜR
Küfreden çaresizliğini yenmeye çalışıyor demektir. Küfür kişinin yetiştiği toplumdan aldığı kültür seviyesini belirler. Ekonomik ve kültürel yönden zaafı olan insanların kullandığı bir savunma aracıdır. Genellikle öfkeli insan küfreder. Küfürden başka çözüm yolu bulamadığı için bu yola başvurur. Daha doğrusu beyni ve zekâsı yetmediğinden, çaresiz kaldığından bu yolu seçer. Bir kişi öfkelendiği zaman içinde geçirdiği en etkili sözü sarf eder. Ya da küfreder. Bazen bu insanları anlamak ve çözmek içinde yararlı oluyor. O anda o kişi kendine güveni geliyor ve sakladığı, söylemek istemediği en etkili sözü söylüyor. Sözden de o kişiyi çözüyorsun. Küfür edenler toplumda alt düzeyde olan, kültürsüz, akademik bilgi birikimi olmayan cahil kişilerdir. Yeterli kelime hazinesi olmayanlar için küfür bir kamuflajdır. Bu yüzden küfürle konuşan insanların hayatlarında çok şey değişmiyordur ya da değiştirebilecek çok az şeyleri vardır. Ama küfürle çaresizliklerini yenmeye çalışıyorlar.

ŞÜPHE
Şüphe ve merak öğrenmeye açılan bir kapıdır. Ancak insan ilişkilerinde aşırı şüphe zararlıdır. Her şeyden şüphelenen aslında kendinden şüphelenendir. Kendine güveni olmadığından herkesten şüphe eder. Buluttan nem kapar. Böyle insanlar kendilerine güveni olmayan zayıf karakterlidirler. Güçlü insanlar buluttan nem kapmazlar. Kendilerine güvendiği için başkalarına da güvenirler, güven verirler. Birbirlerinizi sevin. Sevmek en güçlü duygudur. Sevgi olumsuz şüpheyi yok eder. Her şeyi, herkesi sevin. Koşulsuz sevin.

KORKU
Korku itimatsızlığın sonucudur. İtimatsızlık ise ne yapacağınızı bilmemenin bir ürünüdür. Bu da tecrübesizlikten ileri gelir. Birçok tecrübelere sahip olmakla bütün korkularımız yok olur. Yapmaktan korktuğunuz işi yaparak korkuyu aşabilir ve yenebilirsiniz. İnsanoğlunun aşamadığı birçok korkusu vardır. Bunları aşmak için not alın ve acili yetine göre sıralayın. Zamana göre planlayıp her gün bir korkunuzun üzerine gidin. Göreceksiniz korkunuzdan kurtulacaksınız. Çünkü yeneceklerine inananlar muhakkak yenerler. Her gün bir korkuyu yenemeyen kişi, hayattaki ilk dersi öğrenememiş demektir. Korkunuza danışarak hareket etmeyiniz. Cesur olunuz. Cesaret mertliğin en belirgin özelliğidir.

 
Toplam blog
: 154
: 861
Kayıt tarihi
: 25.01.10
 
 

Rize nin Çamlıhemşin ilçesinde doğdum. 1969 yılında ilkokul,1972 yılında ortaokul,1975 yılınd..