Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ekim '10

 
Kategori
Deneme
 

İnsanın Gücü

İnsanın Gücü
 

Hayatın Şifreleri Gülümsemek


Gülümsemek yeter aslında. Hayata bir gülümseme sabah kalkar kalkmaz bir gülümseme göndereceksin sinyalini kuvvetli göndereceksin sinyal alıcıya. A bak bugün de uyandı diyecek sinyal alıcı.Gülümsüyor hayata diyecek. Sinyalini olumlu göndermek çok önemlidir. O kadar güzel yaratmış ki o sinyalleri alan o kadar güzel yapmıştır ki herşeyi. Zaten O da aynen şöyle bildiriyor:

Yedi göğü tabakalar halinde yaratan O'dur. Rahman'ın bu uyarmasında bir düzensizlik bulamazsın. Gözünü bir çevir bak, bir çatlak görebilir misin?

İnsana düşünme becerisni vererek diğer bütün insanlardan üstün kılmış. Gözlerimizle binlerce onbinlerce şehir yaparız beynimizde. Hiç dikkat etmesekte bazı şeyleri kendi kendimize öğreniriz. Herşey o kadar güzel mükemmel yaratılmış ki.

Sivri sineği düşünelim. Yumurtadan doğar doğmaz hangi güç ona o aklı vermiş nasıl bir göz vermiş ki hemen insanın damarını buluyor. Oraya yerleşiyor ve tükürüyor. O Tükürük narkoz etkisi yapıyor insanın o noktasını uyuşturuyor ve sessizce pis kanı çekip gidiyor. Oysa düşünsenize narkoz olmadan kan grubunuzu belirlemek için bile kan vermeye gittiğinizde canınız nasıl yanıyor. Ama küçücük yaratık yakmıyor. O yaratığa o beyni o beceriyi veren onu o yumurtada bile öğreten kimdir?

Egoist bir düşünce olacak ama etrafınıza bir bakın siz varsınız diye varlar ağaçlar, siz onları görün diy varlar, yağmur sizi ıslatsın diye var bu yazı sırf siz okuyun diye var herşey sizin için var siz olmazsanız bunlarda olmaz olsa bile bir anlam ifade etmez.

Size verilen gücü kullanın kendinizi güdüleyin herşeyi yapabilirsiniz yeterki inanın. Saygılarımla

 
Toplam blog
: 12
: 849
Kayıt tarihi
: 02.02.09
 
 

1980 Gaziantep doğumluyum. Konya Selçuk Üniversitesi Tarih Bölümünü bitirdim. Aynı dal üzerinde yüks..