Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Ekim '06

 
Kategori
Haber
 

İnsanlık adına yardım bekleniyor!

İnsanlık adına yardım bekleniyor!
 

10 Ekim Dünya Akıl Sağlığını Koruma Günü:

Eğitim sistemi;Yap-boz tahtasına dönen eğitim sistemi, öğretmenin üç kuruş maaşla bu ayı nasıl geçireceğim diye düşünerek okula gitmesi, sosyal yapının bozulması ile öğrencinin öğrenci kılığından çıkarak dejenerasyona uğraması, garip sınavlar sistemi ile moral-motivasyonunun sıfıra inmesi , bütün bunları aşarak, okusa da bir işe yaramayacağı düşüncesi ile okuldan soğuması, eğitimli bir çok meslek mensubunun, işsizlik sorunun da en önemli yeri işgal ediyor olması, eğitim sisteminde ki saymaya kalkılırsa içinden çıkılamayacak çok büyük handikaplar.

Adalet ve Yargı; Hakim- savcının önünde ki binlerce dosya, bir türlü sonuçlanmayan davalar ve " geciken adalet, adalet değildir " dedirten adaletsizlik.

Saglik sektoru; en agir ve uzun egitimi gorerek mezun olan, Allahtan sonra inandigimiz, guvendigimiz, hasta olunca gozunun icine bakarak agzindan cikan kelimeye kulak kesildigimiz doktorun aldigi komik ucret politikasi, daha hasta sikayetlerini anlatirken recete yazmaya baslamasini gerektiren agir calisma kosullari,ya da gorev yaptigi yerde ki fiziki yetersizliklerle elinin kolunun baglanmasi, hastayi cileden cikaran, canindan bezdiren uygulamalar,

Irtica tehlikesi ve uyarilari; 21.Yuzyilda guya inanci dogrultusunda ocu gibi ortunerek bir arap ulkesindemiyiz diye dusunduren kadin resimleri, sac-sakal birbirine girmis, onlari gordugumuz de cami hocasi zannedilen erkekler, din ve devlet islerinin birbirine karistirilmasi ve butun bunlar zaten bilinirken bir de Genelkurmayin yaptigi uyarilarla yasanan panik hali.... Hem bunlarla nasil bas ediliri bilmemek, hem de ya darbe olur da demokrasi yeniden bir yara alir mi? panigi.

Turkiye`nin butunlugu ve pkk Teroru; Turkiye`nin uniter devlet yapisinin tartismaya acilmasi tehlikesi, sevr in canlandilirmasina calisilarak yillardir elden ele gezen misaki-i milli sinirlari ile alakasi olmayan haritalar, Kurt etnik kimligini ciddi olarak tanimaya calisarak insani ve demokratik haklari konusunda caba sarfedilmesinin onune gecen teror, Sehitlerimizin buyuk ve onarilmasi imkansiz acisi.

Bunlar sadece kisa kisa basliklar, acmaya kalkilirsa sayfalar yetmez. Hele diger konulara da ( Madencilik alani.. Turizm.. ormanlar ve orman yanginlari... trafik kazalari...Depremler ve hala gerekli onlemlerin alinamiyor olmasi... sokak cocuklari... kimsesiz cocuklarin bakimi, egitimi... artan hirsizlik olaylari sonucu, herkesin kendi hapishanesini yaratarak, evlerini banyo pencerelerine kadar demirlemesi...evi olmayanlarin cektikleri cile, bir maas tutarinda ki kiralar...Ulkemizde ki cogu ailenin yoksulluk sinirin cok altinda yasamaya calismalari ve insanlarin eve gorurecek ekmek parasi bulamamalari... cocuklarina gelecek saglayamiyor olmanin verdigi sikintilar...Kibris meselesi... Yunan hava-kita sahanligi sorunu... Irak da olan biteni hazmederek, Ulkemizin kendi guvenligini nasil saglariza bakma durumuna gelebilmesi...AB hedefi, girme cabalari ve AB nin dayatmalari ve oynanan bir kisim oyunlar...Soykirim iddialari, beceriksiz lobi calismalari..Ataturk ilke ve inkilaplarinin unutulmasi..insan haklari..hayvan haklari.. vs.vs.vs ) deginilirse bunlari yansitanin ruh hastasi oldugu zannedilebilir.:-) Bu da ciddi bir tehlike. Egitim, Saglik, Adalet, Guvenlik, Ekonomik sikintilar sadece ana basliklari olusturuyor.

Butun bu sorunlar ile birebir muhatap olan, bu kadar cok problemin ortasinda kalmis toplum bireylerinin AKIL SAGLIGININ nasil korunacagi hakkinda fikri olan bir Allahin kulu var mi acaba? Varsa insanlik adina soylemekten, konusmaktan, yazmaktan kacinmasin lutfen. Cunku en azindan bireysel olarak, korunma ic gudusu ile yararlanabilecegimiz her turlu bilgi ve kaynaga ihtiyacimiz var.

Saygilarimla

 
Toplam blog
: 14
: 1620
Kayıt tarihi
: 30.08.06
 
 

İzmir'de doğdum. Halkla İlişkiler mezunuyum. Felsefe, Psikoloji, ülke ve dunya siyaseti ilgi alanlar..