Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ocak '10

 
Kategori
İnternet
 

İnternet'ten neler yapabilirsiniz

Elinin altında bir bilgisayar ve internet bağlantısı olanlar sahip oldukları imkanların farkında mı?

Bakalım ne tür imkanlara sahip oluyor internet bağlantısı olan kişi;

- Gazeteleri günlük olarak ve arşivlerini okuyabilirsiniz.

- Kitap okuyabilirsiniz.

- Her türlü konuda araştırma yapabilirsiniz.

- T.C. Kimlik Numarasına sahip her vatandaşın bilgi edinme hakkı var. Devlet kurumlarının web sayfalarına giriş yaparak her türlü konuda bilgi isteyebilirsiniz. Üstelik yerinizden kalkmıyorsunuz, sadece belgeyi doldurup elektronik posta olarak gönderiyorsunuz. 15 gün içerisinde size cevap dönmek zorundalar. Türkiye Büyük Millet Meclisinden bilgi isteyebilirsiniz. Emin olun cevap dönüyorlar. Üstelik hem elektronik posta olarak hem de evinize posta göndererek.

- Gazetelerde ve dergilerdeki köşe yazarları ile iletişim kurabilirsiniz. Fikir alışverişi yapabilirsiniz. Mantıklı ve tutarlı yazılar mutlaka köşe yazarları tarafından cevaplandırılıyor.

- Banka işlemlerinizi hızlı bir şekilde yapabilirsiniz. Kendinizin, akrabalarınızın, sevgilinizin Elektrik, Ev Telefonu, Cep Telefonu faturalarını ödeyebilirsiniz. EFT ve havale işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Motorlu Taşıtlar Vergi tutarını ve Trafik ceza tutarını ruhsat sahibinin T.C. Kimlik numarasını girerek öğrenebilirsiniz ve anında ödeyebilirsiniz. Repo işlemleri yapabilirsiniz. Vadeli ve vadesiz hesaplar açıp kapatabilrrsiniz. Fon ve döviz alıp satabilirsiniz. Kredi kartı başvurusu yapabilirsiniz. Bütün bu işlemleri oturduğunuz yerden hızlı bir şekilde yapabiliyorsunuz.

- Devlet kurumlarından randevu alabilirsiniz. Sıra beklemek zorunda kalmıyorsunuz. Size bildirilen zaman ve saatte devlet kurumunda oluyorsunuz ve işleminiz yapılıyor.

- Otobüs ve uçak biletlerinizi alabilirsiniz ve iptal edebilirsiniz.

- Uluslararası gıda zincirine sahip bir lokantaya gittiniz ve hizmetten memnun kalmadınız. Türkiyedeki yetkilisine elektronik posta yolu ile memnuniyetsizliğinizi bildirebilirsiniz. Yetkili sizinle ilgilenmedi mi, yurtdışındaki merkezine elektronik posta gönderip Türkiyedeki yetkilinin gün içerisinde size cevap döndüğünü gördüğünüzde şaşıracaksınız.

- Sağlık konularında yurtdışındaki doktorlara danışabilirsiniz.

- İlgilendiğiniz bir konu veya merak ettiğiniz bir konuda hakkında yetkili kişilerden bilgi alabilirsiniz. Mesela Microsoft firmasına isminin nereden geldiği hakkında bir elektronik posta gönderebilirsiniz. Emin olun size cevap döneceklerdir. Bu gibi ve farklı konularda yabancı / yerli firmalara sorular sorabilirsiniz.

Saygılar&Sevgiler

İlker Çokkeçeci

 
Toplam blog
: 177
: 1692
Kayıt tarihi
: 02.11.07
 
 

İlk,Orta ve Lise öğrenimi TED Kolejinde yaptı. Bilgisayar Mühendisliği lisans eğitiminden sonra E..