Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Şubat '14

 
Kategori
e-Ticaret
 

İnternette Satış Sitesi (E-ticaret) Kurmak için neler yapılmalıdır ?

İnternette Satış Sitesi (E-ticaret) Kurmak için neler yapılmalıdır ?
 

Online Satış Yapmak


Bir çok KOBİ'nin aklından internette ürünlerini pazarlama hayali vardır. Sadece fiziksel mağazalara gelen müşterilere değil aynı zamanda internette yer alan milyonlarca potansiyel müşteriye de ulaşmaktır asıl amaç. Bu hayalin gerçekleşmesi için yani internette ticaret yapılabilmesi için gerekli olan yazılımlara e-ticaret (elektronik ticaret) sitesi adı verilir. E-ticaret sistemleri online satış yapabilmek için gerekli olan herşeyi bir araya getiren sistemlerdir.
 
Sipariş alınabilmesi için özel yazılımlar geliştirilmiş, online tahsilat yapılabilmesi için ise ödeme sistemlerinin kurulum alt yapısı sisteme entegre edilmiştir. Sipariş, kargo, ve ödeme takibi yapılabildiği gibi, yönetim panelleri sayesinde e-ticaret sitesinde istenildiği gibi değişiklikler yapılabilmektedir. Peki internette ticaret yapılabilmesi yani online satış gerçekleştirilebilmesi için neler yapılması gerekir ?
 
E-ticaret sisteminin kullanılabilmesi için neler gereklidir
 
E-ticaret sisteminin kullanılabilmesi yani e-ticaret sitesi açabilmek için ilk önemli şart şirket sahibi olmanızdır. Şirket sahibi olanlar (şahıs, anonim ya da limited olabilir) fiziksel mağazalarında sattıkları ürünleri aynı zamanda sanal mağazalarında da satışa sunabilmektedirler. Şirket sahibi olunmasının şartı; internette satacağınız ürünlerin gerekli vergilerinin ödenmesi gerekliliğinden dolayıdır. Eğer şirket sahibi iseniz profesyonel ve uzman ekipler tarafından geliştirilmiş olan e-ticaret paketlerini kullanarak aynı gün içerisinde internette ticarete başlayabilirsiniz.
 
E-ticaret yapabilmek için neler bilinmesi gerekir
 
Online satış sitesi açarak bu site üzerinden ürün pazarlayabilmeniz için herhangi bir yazılım ya da internet bilgisine sahip olmanıza gerek yoktur. Daha önce interneti hiç kullanmamış olsanız dahi e-ticaret yapabilirsiniz. Kolay ve rahat kullanıma sahip olan tasarımı ile birlikte, kullanışlı yönetim paneli sayesinde kısa bir eğitimin ardından e-ticaret sitenizi yönetmeye başlayabilirsiniz. Profesyonel e-ticaret paketlerini kullanmaya başladığınızda taktirde sizlere özel eğitim ve kurslar verilmektedir.
 
İnternette satış (dijital pazarlama) nasıl gerçekleştirebileceksiniz
 
İnternette satış yapabilmeniz için gerekli olan bütün özellikler e-ticaret paketiniz içerisinde mevcut olarak size verilecektir. Bunların yanı sıra ürünlerinizi ne şekilde eklemeniz gerektiği, hangi çalışmaların satışlarınızı arttıracağı, arama motorlarından ve sosyal medya reklamcılığından alınabilecek olan reklamlar hakkında da özel eğitimler verilmektedir. Kısacası internette dijital pazarlama yapma teknikleri sizlere aktarılmaktadır.
 
Yapılan satışlarda hangi ödeme sistemleri kullanılır
 
E-ticarette en çok tercih edilen 3 ödeme yöntemi bulunmaktadır. Bunlar kredi kartı ile ödeme almak, havale ve eft ile ödeme almak, kargo ile kapıda ödeme almaktır. Havale ve eft ile ödeme alabilmeniz için şirketiniz adına bir banka hesabı almanız yeterli olacaktır. Kredi kartı ile ödeme alabilmek için ise bankalara sanal pos başvuru yapmanız ya da sanal poslarınızı kullanabileceğiniz tedarikçi ve ödeme sistemlerine sahip olan firmalar ile görüşmeniz yeterli olacaktır. Kargoda kapıda ödeme sisteminde ise herhangi bir kargo firması ile anlaşma yapmanız yeterlidir. E-ticaret firmalarının kargo firmaları ile yapmış olduğu özel anlaşmalar sayesinde Türkiye’nin bütün bölgelerine tek ve uygun fiyata kargo gönderme ayrıcalığınız bulunmaktadır.
 
İnternette ticaret yapmak isteyen KOBİ'ler sıkıntısız bir şekilde dijital pazarlama gerçekleştirmek istiyorlarsa tamamen ileri teknoloji güvenlik önlemlerinin alındığı e-ticaret sistemlerini tercih etmeleri gerekir. Aksi taktirde hem maddi hem de hukuksal prosedürler ile karşı karşıya kalma ihtimalleri bulunmaktadır. 
 
Kaynak: Neticaret
 
 
 
 
 
 
Toplam blog
: 77
: 1165
Kayıt tarihi
: 07.01.14
 
 

CEO - GSM İletişim ..