Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Kasım '14

 
Kategori
Dünya
 

İran'ın tacizciyi öldüren kadını idam etmesi tuhaf; mollaların kafasına saksı mı düştü yoksa

İran'ın tacizciyi öldüren kadını idam etmesi tuhaf; mollaların kafasına saksı mı düştü yoksa
 

"Güzelliğimin son işareti saçlarımı kazıdığımda 11 gün hücre cezasıyla ödüllendirildim."


İran’da, 25 Ekim'de, Reyhaneh Jabbari, 2007 yılında kendisine tecavüz etmeye kalkışan eski istihbaratçı bir adamı öldürdüğü gerekçesiyle idam edildi. 26 yaşındaki Jabbari, kendini savunmak isterken adamı yaraladığını ama öldürmediğini, o sırada evde bulunan üçüncü bir kişinin adamı öldürdüğünü söylemesine rağmen hiçbir itirazı dikkate alınmamış, onun bu iddialarına ilişkin hiçbir soruşturma yapılmamıştı. Yargılama süreci tam bir fiyaskoydu aslında. Zaten mahkeme heyeti daha en başından hükmedeceği cezaya karar vermişti bile. Çünkü ölen kişi devletin adamıydı, erkekti ve zengindi. Öldürmekle suçlanan kişi ise gencecik bir kadındı, sıradan bir emekçiydi. Gerisinin onlar için ne önemi vardı ki!

Kadın haklı ya da haksız, olayla ilgili yeterince araştırma yapıldı ya da yapılmadı  bir yana, ortada tecavüze yeltenme durumu varsa İran gibi bir molla rejimi bunu nasıl dikkate almaz! Kadınları bir tutam saçı göründü diye kırbaçlatan İran’ın namus konusunda bu kadar duyarsız olması mümkün mü?

Bir de böyle tutucu ülkelerde namusun bedeli sadece kadınlara ödettirilir-Türkiye'de de böyle- Erkek namussuzluk yapmaz-dişinin kuyruk sallama meselesi-Zaten namusla ilgili konularda bildiğim kadarıyla ceza gören erkek pek yok, recim edilen bir sürü kadın var; sanki bu kadınlar cinsi münasebeti kendi kendileriyle yaptılar. Yani şimdi bu gencecik kadın tecavüze maruz kaldı ve bu nedenle böyle bir şeyi yaptıysa bu durumun doğruluğunun araştırılması gerekmez miydi "onun bu iddialarına ilişkin hiçbir soruşturma yapılmamıştı" deniliyor. Belki namus konusunda hassas bir kadındı, küçük bir taciz durumunda bile galeyana geldi. Bu dahi indirim nedeni sayılmaz mı? Ama parmakları ojeliymiş!

İki konu daha var tabi. Adalet genellikle genç insanları korur. Burada korumamış. Kadın 15 yaşında da olsa asılacaktı herhalde; bunlar beşikteki bebeği bile asarlar! Diğeri mollaların 7 sene bekledikten sonra uluslararası tüm girişim ve baskılara rağmen ve sanki dünyaya inat  " bakın işte biz böyleyiz, affetmeyiz" der gibi infazın yerine getirilmesi.

7 yıl bekleyince af umudu da doğmuştur üstelik. Belki kendileri de affedeceklerdi, dünya böyle yalvarınca molla gururu adaletin önüne geçti. Öte yandan yani suç sabit olsa bile hapis cezası verirsin, asmayabilirsin. Bu İslam da hiç yaşatmaktan yana değil, hep öldürmek için var sanki!  Kutsal katil, tövbe hâşâ! Allah'a şükrediyorum ki böyle bir ülkenin vatandaşı değilim. 

 

 
 
 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..