Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Mart '17

 
Kategori
TV Programları
 

İrfan Değirmenci'den sonra şimdi de Murat Güloğlu işsiz...

İrfan Değirmenci'den sonra şimdi de Murat Güloğlu işsiz...
 

TELEVİZYONLARIN SABAH HABER KUŞAKLARINDA YAPRAK DÖKÜMÜ SÜRÜYOR.

İrfan Değirmenci’den sonra Murat Güloğlu da işsiz kaldı.

Kanal D’nin sevilen haber sunucusu İrfan Değirmenci referanduma ilişkin bir twitinden dolayı tarafsızlığını yitirdiği gerekçesiyle işinden olmuştu.

İrfan Değirmenci’nin Kanal D’deki işine son verilmesinin sebebinin genellik arz eden muhalif söylemleri sebebiyle Kanal yönetiminin iktidar çevreleriyle ilişkilerine zarar verebileceği kaygılarının rol oynamış olabileceği, atılmasına vesile edilen twitinin ise bardağı taşıran damla işlevi gördüğü yorumları yapılmıştı.

Benzer şey bu kez Fox Tv’nin sevilen sunucusu Murat Güloğlu’nun başına geldi.

Hafta sonu sabah haber kuşağının sevilen sivri dilli muhalif sunucusu Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Aliyev’in başkan yardımcısı olarak atadığı eşiyle ilgili olarak “Düşünsenize başkan, yardımcısıyla aynı yatakta, tövbe ya Rabbim!” ifadelerini kullandığı için işine son verildiği açıklandı.[1]

İfadenin “espri” boyutunun fevkinde yorumlanması durumunda yakışık almayabileceğini söylemek mümkün.

Güloğlu’nun yaptığı bu esprinin sosyal medyada ilk günden itibaren yaygın şekilde kullanıldığı anımsandığında ise işten atılma sebebinin bundan ibaret olmayabileceği, Güloğlu’nun özellikle siyasi iktidara dönük sivri dilli eleştirilerinin de Fox Tv yönetiminin kararında rol oynamış olabileceği değerlendiriliyor.

Başarılı haber sunucularının siyasi görüşleri nedeniyle  işlerini yitirdikleri söylentilerinin gerçekliğinin bulunmadığını temenni ediyoruz.

Her iki başarılı ve ünlü habercinin işsiz kalmalarının gerçek sebebinin zaman içinde daha iyi anlaşılacağı ümidiyle bundan sonraki yaşamlarında kolaylıklar diliyoruz.

Kenan IŞIK
 


 
Toplam blog
: 432
: 2964
Kayıt tarihi
: 16.05.07
 
 

Mülkiye mezunuyum. Emekli müfettişim. Ankara'da yaşıyorum. S'oligarşi isimli kitabı yazdım. Kitap..