Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Eylül '14

 
Kategori
İş Yaşamı - Kariyer
 

İş başvurusunda ön yazı anahtar gibidir !

İş başvurusunda ön yazı anahtar gibidir !
 

Dünyanın en zon işlerinden birisi de iş bulmaktır. Ne kadar vasıflı olursanız olun, her zaman sizden daha iyisini bulmak mümkün. Eşit şartlara sahip adayların arasından sıyrılmak kolay değil. Bunun için sizi diğerlerinden ayırt eden, onlardan öne geçmenizi sağlayan bazı çok önemli hususlar vardır.

Bu hususlar arasında, özgeçmişin güncel olması, mutlaka klasik bir fotoğrafın olması, özgeçmişin içeriğinin anlaşılır cümleler ile doldurulması ve tabiki ön yazının olması. Bu saymış olduğum hususların her birisi, tek başına önem arz etmekle birlikte bunların hepsini bir araya getirdiğinizde özgeçmişiniz daha güçlü bir hale gelir.

Birçoğunuz iyi üniversitelerden mezun olmuş durumda ve iyi şirketlerde tecrübeler elde etmiş durumdasınız. Ancak maalesef, bunlar iş bulmanızda tek başına yeterli olmuyor. İş bulma sitelerinde yer alan iş ilanlarını detaylı incelediğinizde bir iş ilanına 60 bin ila 100 bin gibi çok yüksek sayıda başvurular yapılabiliyor. Bu kadar başvuru arasından sıyrılıp öne geçebilmeniz için çok önemli hamlelere ihtiyacınız var. Bunlardan birisi de ön yazı.

İş bulma sitelerinin yöneticilerinin açıklamalarına baktığımız zaman, bir çok iş arayan aday, ön yazı olmadan sadece özgeçmişleri üzerinden iş başvurusu yapmakta. Bunun bir çok nedeni olabilir. Adayın nasıl bir işte çalışmak istediğini bilmemesi, ön yazının öneminin farkına varmaması gibi nedenler öne sürülebilir. Ama iş arayan adaylar bilmelidirlerki, ön yazınız neredeyse özgeçmişiniz kadar önem arz etmektedir. Nedenine gelecek olursak.

İşverenler binlerce başvuru arasında yeri geliyor özgeçmişlerin içeriğine bile bakmadan eleme yapabiliyor. Zaman tasarrufu açısından her özgeçmiş detaylı incelenmiyor. Bu incelemelerde ön yazı yazan adaylar her zaman daha avantajlıdır.

Bir de bu ön yazıda o şirkette neden çalışmak istediğini ve o işin gerekliliğini karşıladığına dair kendisi hakkında fazla detaya girmeden özet geçmeleri durumunda yaptıkları başvurularda öne geçme şansı kazanacaklardır.

Tüm iş arayan arkadaşlara bu yolculukta başarılar diliyorum. Umarım, gönlünüze göre bir iş bulup, gelecekte başarılara imza atarsınız.

 

Recep CEBİROĞLU

recepcebiroglu@gmail.com

@recepcebiroglu

 

 
Toplam blog
: 10
: 492
Kayıt tarihi
: 20.09.12
 
 

Mehmet Altan'ın söylediği gibi gündelik olaylara takılmadan yaşamını sürdürebilen entellektüel bi..