Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Mart '13

 
Kategori
Haber
 

İş kazalarında gittikçe ölümlü vakalar artıyor...

İş kazalarında gittikçe ölümlü vakalar artıyor...
 

Milliyet gazetesinde 2 gün önce iş kazaları ile ilgili önemli bir haber vardı. Dikkat ettim Milliyet'ten başka hiç bir gazete bunu baş sayfasından vermedi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, 2011 yılında iş kazaları sonucu 1700 işçinin yaşamını yitirdiğini açıklamış. Bu sayı bir önceki yıla oranla yüzde 17.7 oranında artışa denk düşüyormuş. Aynı dönemde iş kazası sayısı da yüzde 10.1'lik yükselişle 69.227'ye çıkmış. CHP'nin verdiği soru önergesini yanıtlayan Bakan Çelik, Türkiye'de çalışanların sadece yüzde 8.5'un da sendikalı olduğunu söylemiş.

 
İş kazalarında son yıllarda gittikçe artan bir eğilim var. Biz şu anda 2013 yılındayız ama Bakan 2012 yılı hakkında bir açıklama yapmamış. Belki de 2012 yılında iş kazaları da aynı eğilimde. 
 
Bu konuda ülke olarak çok ciddi aksiyon almamız gerekiyor. Hatta firmalara ağır cezalar ve ödüller de getirmek gerekiyor. Örneğin yılı kazasız geçiren veya OHSAS gibi emniyet sistemlerine sahip olan firmalara ödül olarak vergi indirimi gibi teşvikler verilebilir veya kaza geçiren firmalara, sektörlere ciddi denetim rejimleri uygulanabilir.
 
Aslında bu konuda çok ağır kalınıyor. Mutlaka medyada toplumu bilinçlendirici, farkındalığı artıcı ciddi çalışmalar yapılmalı. Bu yapılırsa ülkeye sadece iş kazaları sonucu yaralanan veya ölenlerin sayısının düşmesi gibi bir katkının yanında, bu çabalar insana verilen değerle birlikte ülkenin tüm değerlerinin, başta demokrasi olmak üzere, yükselmesine de vesile olacaktır.
 
Artık insanımızı en önemli değer olarak görüp ona ciddi yatırımlar yapmamız gerekiyor.
 
Toplam blog
: 648
: 2341
Kayıt tarihi
: 13.09.11
 
 

1995 ODTU Fizik Lisans, 1998 ODTU Fizik Yüksek Lisans (Biyofizik)  mezunuyum. Özel sektörde kalit..