Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Haziran '14

 
Kategori
Çalışma Yaşamı
 

İşe almada yahut görev vermede kişi hakkında adli sicil kaydı dışında araştırma yapılamaz

İşe almada yahut görev vermede kişi hakkında adli sicil kaydı dışında araştırma yapılamaz
 

Hangi mezhepten olduğunun bile araştırıldığını öğrendik. Ne yapacaksın mezhebini! Hem sen neyi niçin araştırıyorsun ya! Sınavı kazanmış, kör mü topal mı bak tamam! Bu ülkenin savcılarına halkın vergileriyle ödenen maaşlarını helal etmiyoruz! Görevleri olduğu halde haksızlığı seyrediyorlar.

Bir sınavda mülakat yapılması torpil yapmak içindir diye senelerdir bağırıyoruz bu mülakat denen rezilliği kaldırmıyorlar. Tabi kaldırmazlar, kendi adamlarını nasıl işe sokacaklar! Yazılı sınavdan önce psikolojisi bozuk mu, kör mü topal mı bak tamam. Sen devletin özel görevleri olmadığı sürece işe alacağın ya da görev vereceğin kişi hakkında özel araştırma yapamazsın. Kızına damat ya da oğluna gelin almıyorsun, ailesini araştıramazsın. Ayyaş olmadığı sürece ara sıra içki içiyor olması seni hiç ilgilendirmez. Sen de ara sıra su içiyorsun, biz sana bir şey diyor muyuz?

Kişinin senin hoşuna gitmeyen özel zevkleri uğraşları vardır. Sakallıdan hoşlanmıyorum diye sakal bırakanı işe almayacak mıyım? Türkiye’de Yargıtay ve Danıştay diye yüksek denetim kurumları var. Bunlar tamamen gereksiz. Ülkeye hiçbir faydaları yok. Biz kuracağımız düzende bunları kaldıracağız dediğimiz zaman kıyamet koptu. Yargıtay var, Danıştay var ve devlet işe eleman alırken kişinin özel hayatını inceliyor. Hangi partiyi tutuyor, dindar mıdır, ateist midir, mezhebi nedir? Nereli, Kürt mü, Türk mü, Cemaatçi mi? Sen sadece sabıka kaydına bakabilirsin sayın devletim; katilin oğlu olsa bile almak zorundasın.

İdarenin yaptığı iş ve işlemleri kontrol edeceksiniz  Sayın Yargıtay, Sayın  Danıştay. İşe eleman alırken mülakat yapılmasını kaldıracaksın Sayın AYM! Adam sınava giriyor giriyor yazılı sınavı geçiyor, mülakatta kaybediyor. 17 sınava girmiş yazılıyı kazanmış hepsini de mülakatta kaybetmiş. Yetersizse bu kadar sınavı nasıl kazanıyor? 17 sınavı yazılıda kazanıp mülakatta kaybeden var mı acaba dünyada! Neyin var neden kazandırmıyorlar seni? Kimliğimde doğum yeri Tunceli yazıyor, o olabilir mi? Yapacak bir şeyin kalmamış, Kandil’e git diyoruz biz de!

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..