Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ekim '16

 
Kategori
Güncel
 

IŞİD’in ülkesini elinden alırsanız dünyayı ülkesi yapar

IŞİD’in ülkesini elinden alırsanız dünyayı ülkesi yapar
 

IŞİD’in ülkesini de alsınlar canını da, bizimkisi endişe… Dört bir yandan saldırıyorlar ama sanki bu işin sonu pek düşünülmüyor. IŞİD’in 80 bin militanı olduğu söyleniyor. Bu savaşlarda bunların hepsini öldürecek misiniz? Değilse teslim mi alacaksınız ki o da zor. Ayrıca dünyanın her yerinde milyonlarca IŞİD sempatizanı olduğunu biliyoruz.

IŞİD bundan önceki radikal İslamcı örgütler gibi sadece militanlardan oluşan ve temeli olmayan bir örgüt değil. Üstelik IŞİD’in dünyanın her yerindeki sempatizanları da sadece sempatizan değil.

Görünen o ki koalisyon güçleri IŞİD’i yener. Ancak bu patlamaya hazır bombanın patlatılması gibi bir şey olur. Bir kere IŞİD militanların teslim olacaklarını sanmıyorum. Koalisyon güçlerinin 80 bin militanı öldüreceğini de. Zaten böyle bir şey karşındaki IŞİD bile olsa katliam olur.

Teslim olmazlar, hepsini de öldüremezsiniz. 80 bin kişi bu, öldürmekle de bitiremezsiniz. Son ana kadar savaşacaklardır. Ama dünyaya güçleri yetmez. Onlar ölmek isterler de siz öldüremezsiniz. Teslim olsunlar ya da vazgeçsinler dersiniz.

Son çare ya topluca kendi demelerine göre Allah yolunda şehit olup cennete(!) gideceklerdir ya da dört bir yana dağılarak dünyayı bize mezar edeceklerdir.

Söylediğimiz gibi IŞİD’in koalisyon güçleri karşısında tutunma şansı yok. Ancak IŞİD kaybettiği zaman da biz kazanamayacağız. Zannediyorum IŞİD komutanları bu savaşı kazanamayacaklarını biliyorlardır. Son ana (son toprak parçasına) kadar direnecekleri açık. Bence zaten onlar bu savaşı bekliyorlardı. Cerablus’tan falan da bu nedenle kolay çekildiler.

IŞİD sonrası dünyadan endişeliyim; çünkü yılanı öldürmeden yok edemezsiniz. 80 bin kişiyi de öldüremezsiniz ki öldürseniz de dünyadaki milyonlarca IŞİD taraftarı bu katliamla galeyana gelerek dünyanın başına iş açabilirler. IŞİD’i yenersiniz ama sonrasının kolay olacağını sanmıyorum.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..