Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ekim '16

 
Kategori
Tarih
 

Havva anamızın çıplak olması dinen sorun değil; çünkü yanında sadece kocası (Adem) vardı

Havva anamızın çıplak olması dinen sorun değil; çünkü yanında sadece kocası (Adem) vardı
 

Gerçi bilmiyorum, dinimiz kendinden öncesini kapsıyor mu? Ancak öyle olsa bile temsili resimlere göre (ki ilk insan olması hesabıyla resimlerin doğruluk payı var) Havva anamızın çıplak olması dinen sorun teşkil etmemeli; çünkü yanındaki kocası ve ilk insan olduklarından onları o şekilde görecek başka kimse yok.

Belki peygamber karısı nasıl böyle olur diye merak eden vardır. Tabii ki resimler temsili, nasıl olduklarını görmedik bilmiyoruz. Araştırıp bulma şansımız da yok. Yani hani ilk insanlar tasvir edilirken yarı çıplak hatta çıplak olarak gösteriliyor ya Âdem ile Havva da ilk insanlar. Dolaysıyla onların da temsili resimlerdeki gibi çıplak olmaları normal.

Resimlerde mahrem yerlerine yaprak yapıştırılarak kapatılmış, bu kadar da olmaz yani örtecek başka bir şey bulamamışlar mı? Belki örtmeyi bilmiyorlardı. Belki tamamen çıplaktılar da resmi çizenler o yaprakları yapıştırdılar.

Çıplak da olsalar ve Müslümanlık geriye doğru işlese bile fark etmez; çünkü yanındaki kocası ve başka insan yok. Bir de Müslümanlığın geriye işlemesi konusunda hani böyle bir şey olmasa bile koskoca peygamber ve karısı. İlk insan, ilk peygamber. Yani böyle çıplak halleri ve Âdem ile Havva’nın velev ki o günkü halleri doğru olsa bile böyle resmedilmeleri pek hoş karşılanmıyordur.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..