Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ekim '14

 
Kategori
Güncel
 

İŞİD neden maske takıyor?

İŞİD neden maske takıyor?
 

İŞİD militanları neden maske takıyorlar, dersiniz? Hem devlet ilan edeceksin hem de kendi askerlerini kamufle edeceksin. Eğer devlet iddian varsa kimden korkuyorsun? Maske takarak silahlı ve çeşitli güç kullanarak ortaya çıkan olsa olsa teröristler olur. Çünkü İŞİD denilen örgütü kuran güçler kendi militan ve eğitimli, yetişmiş askeri elemanları işitin içerisinde ve onu yönetiyorlar. Eğer yüzleri görünürse deşifre olurlar.

Bunlar, İngiliz, Alman, İsrail, Amerika Birleşik Devletleri ve Mısır’ın elemanlarıdır. Bakmayın siz ABD nin işidi bombalıyor görünmesine. Çünkü işidi orada var edenler onlar. Hele İngilizler; aynen İsrail gibi en sinsi planları yapan ve Ortadoğu’dan burnunu tarih boyunca hiç çıkarmayan İngiliz faresi değil mi? İngilizler tarih boyunca bu tür oyunları hep yapmışlardır. Geçmişte Lavrens nasıl Arapları kandırıp bize karşı kışkırttıysa şimdi de bu şekilde oynuyorlar. Rahmetli Özal ın zamanında Türkiye nin Kuzey Irak a girmesini, Özal ı öldürerek engellediler.

Obama aslında bu tür bir planı istemiyor. Ancak o da çapraza alınmış. Eğer bu güce karşı koyarsa hayati riski vardı. Arap baharından sonra Obama’ya suikast söz konusu olduğunu geçen yıl bir açık oturumda uluslararası tarih Profesörü canlı yayınca söylemişti. Obama, Erdoğan la birlikte Arap baharını başlatmışlar. Ancak İsrail ve İngiliz istihbaratı mısırda darbe ile bu planın ilk ayağını kırarak Sisi yi başa getirdiler. Obama artık sesini çıkartamıyor. Aksi halde akıbeti eski başkan Kennedy gibi olacaktı. Güzel bir planla Irak ın silahlarını işit terörünün eline verdiler.   

Bu arada işdin elemanlarının bir kısmı da kadın. Kadın olduğu da anlaşılmasın diye kamufle oluyorlar.  

Tabi bazılarına; sığ düşünceli ve at gözlüğüyle bakanlara bu analiz komik gelecektir. Ama onlara- eğer varsa, akıllarıyla bakmalarını, dostunu ve düşmanını iyi tanımalarını ve tarihi iyi gözlemlemelerini öneriyorum.

Bir düşünür “ geleceğin adresi tarihte gizlidir” diyor.  

 
Toplam blog
: 358
: 1023
Kayıt tarihi
: 03.09.08
 
 

  Ne elimde garantim var ikinci bir soluğu almaya Ne aklım erer dünyayı yıkıp ta yeniden ya..