Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Aralık '15

 
Kategori
Haber
 

Işığı gören gelmiş (28 çocuklu kadın Guiness'e aday)

Işığı gören gelmiş (28 çocuklu kadın Guiness'e aday)
 

görsel netten alıntı


Aşağıdaki haberi sabah 8 haberlerinde bir televizyon kanalında izledim gülelim mi ağlayalım mı halimize bilemedim. Ne doğurganlık yani. Doğu illerinden birisinde iki bayan oturmuş konuşuyorlar birisinin çocuğu olmuyor yakınıyormuş. Diğer komşu böbürlenerek: “Kardeş beyimin paltosunu üstüme atsan çocuğum oluyor” demiş. Yine bir fıkra: Bir köy evinde elektrik yok kadın doğum yapıyor ebeye yardım eden koca  elinde gaz lambasını tutuyor derken önce bir çocuk sonra iki üç, dört, 5 altı çocuk peş peşe doğuyor. Telaşa kapılan ebe,  kadının kocasına:” Aman oğlum lambayı söndür ışığı gören çıkıyor.” Diyerek telaşını belli ediyor.

Evlat sahibi olmayı her aile ister önemli olan o evlatları Vatana Millete ve ailesine hayırlı bilinçli, vicdanlı, eğitimli olarak yetiştirmek. Günümüz koşullarında aileler bir tek evladı bile zor koşullar altında yetiştiriyor. Yoksa  “Saldım çayıra Mevla’m kayıra” dememek gerekir. Allah kalanlara ömür versin sağlıklı ve mutlu evlatlar olak yeitşsinler.

İşte aşağıdaki o haber selam ve saygılar sağlıklı mutlu günler.

NAHİDE ÇELEBİ

 

"Gaziantep’te, 34 yıllık evli 53 yaşındaki Abdulkadir ve Raziye Güngör çiftinin 28 çocuğu oldu. Çocuklarından 11'ini kaybeden ve bugün en küçüğü 1, en büyüğü 33 yaşında 8'i kız 9'u erkek 17 çocuğu olan Güngör çiftinin 24 de torunu bulunuyor."

Gaziantep’te, 34 yıllık evli 53 yaşındaki Abdulkadir ve Raziye Güngör çiftinin 28 çocuğu oldu. Çocuklarından 11'ini kaybeden ve bugün en küçüğü 1, en büyüğü 33 yaşında 8'i kız 9'u erkek 17 çocuğu olan Güngör çiftinin 24 de torunu bulunuyor.

Merkez Şehitkâmil İlçesi’ne bağlı Yalan göz Mahallesi’nde yaşayan Abdulkadir ve Raziye Güngör çifti, 34 yıl önce evlendi. Evliliklerinden 4'ü ikiz 28 çocuğu olan Güngör çifti, 11 çocuğunu henüz bebekken kaybetti. 27 çocuğunu normal doğum yöntemiyle dünyaya getirdiğini belirten anne Raziye Güngör, 1 yaşında olan son çocuğunun sezaryen ile dünyaya geldiği söyledi. Bazı sağlık sorunları ile karşılaştığını dile getiren Güngör, çocuklarının adını da karıştırdığını kaydetti. 8 çocuğunu evlenen ve 24 torunu bulunan Raziye Güngör, dünyaya getirdiği 28 çocuğun tamamının hayatta kalmasını arzu ettiğini, ancak köy şartlarında dünyaya getirdiği çocuklardan 11’inin vefat ettiğini belirterek, "Bu kadar çocuk doğurmuş olmaktan pişman değilim. Engelli bir çocuğum var ve ona bakmakta zorlanıyoruz. Devletimiz bana bu konuda yardımcı olursa çok sevinirim. Artık çocuk sahibi olmayı düşünmüyoruz. Maddi açıdan bazı sıkıntılarımız var, hayırseverlerin yardımcı olmasını diliyoruz" diye konuştu.

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..