Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Kasım '09

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

İşkembe çorbası

İşkembe çorbası
 

MALZEMELER

1, 5 kg işkembe
1 yemek kaşığı yoğurt
2 yumurta
10 diş sarımsak
2 limon
Tereyağı
Kırmızı acı toz biber
Tuz

YAPILIŞI

İşkembeleri bol suda ovalayarak yıkayın. Zarlarını çıkarın. Bir avuç tuzla tuzlayıp, iç içe geçirin, 1 saat bırakın. Sonra bıçakla iyice kazıyıp bol su ile yıkayın. Düdüklü tencereye koyup üzerine 5 parmak geçecek kadar su ekleyin ve ocağın üzerine koyun. Kaynamaya başşladıktan sonra 1 saat pişirin. Tencerenin kapağını açıp işkembeyi içinden alın, soğuk sudan geçirip dilediğiniz büyüklükte parçalara ayrın. Sarımsakları ezip, 2 limon suyunu ve 1 kaşık sirkeyi ilave edin. Sosu hazır

Yumurtaların sarılarını çırpın. 1 yemek kaşığı yoğurtla 1 çay bardağı suyu yumurta sarılarına ekleyip bu karışımı birbirine yedirin. İşkembenin haşlanmış suyunun bulunduğu tencerenin altını tekrar yakın. Kaynamaya başşlayınca yumurtalı karışımı yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak işkembenin suyuna ekleyin. Bir - iki dakika kaynadııktan sonra işkembe parçalarını da içine atın ve çorbanın altını kapatın.

Bir başka tavada tereyağını eritip, ocağın altını kapattıktan sonra acı kırmızı biberi ekleyin.

 
Toplam blog
: 384
: 1684
Kayıt tarihi
: 02.05.09
 
 

Yazmayı, okumayı, paylaşmayı, özgürlüğü seven, "BİLGİ"lenirken, "BİLGİ"lendiren dünya insanıyım. Lai..