Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ekim '08

 
Kategori
Dünya
 

İşkence onlara serbest!

İşkence onlara serbest!
 

Ele verir talkını, kendisi yutar salkımı!

Tam bir kara mizah örneği daha!

Dünya İnsan Hakları Savunucularının en son marifetini sizinle paylaşmayı istedim!

Dünyanın her yerine sözde demokrasi ve İnsan Hakları getirme gayesi ile ülkeleri işgal edip, yüz binlerce insanın ölümüne neden olanların, böyle bir hakkının olmadığı, dünya tarafından ne zaman anlaşılacak?

Bakın, Washington Post gazetesi, Beyaz Saray'ın, Amerikan Merkezi Haber alma Teşkilatı'nın (CIA) El Kaide terör örgütü üyesi olduklarından şüphelenilen zanlılara suda boğulma hissi veren "waterboarding" ve diğer sert işkence yöntemlerini uygulamasına 2003 ve 2004'te bir çift yazılı notla açıkça onay verdiğini yazmış.

Yani, söz konusu olan kendi güvenlikleri olduğu zaman, yakaladıkları insanlara, her türlü işkenceyi yaparak, istedikleri bilgileri alabilecekler ve bu bilgiler alınırken, insan hakkı falan tanımayacaklar!

Gazetede daha neler varmış birlikte bakalım.

Yöneticiler ve istihbarat yetkililerine dayanarak bu haberleri yayınladıklarını, bu günkü CIA Başkanının da bu eski notlara dayanarak, yeniden işkence için izin istediğini, bu yöntemle insanları daha rahat konuşturduklarını! İtiraf etmiş.

İstihbarat yetkililerinin korktukları şeye bakar mısınız?

Bu, sorgulama yöntemlerinin detayları ortaya çıktığı takdirde muhtemel tepkiler olabileceği endişesiyle Beyaz Saray'dan böylesine bir onay istemişlermiş!

ABD, Adalet Bakanlığı avukatları, CIA'nin 2002'de başlayan bu sorgu yöntemlerine onay vermişler.

Ancak, üst düzey CIA yetkilileri, Beyaz Saray yöneticilerinin bu yöntemleri hiçbir zaman yazılı olarak onaylamayacağı konusunda rahatsızlık duyuyorlarmış!

Bilindiği üzere, ABD, Dışişleri Bakanlığı, her yıl dünya ülkelerinin insan hakları ihlalleri ile ilgili istatistik tutar ve kendince not verip, bunu dünya kamuoyuna açıklar.

Bu rapor doğrultusunda, kötü not almış bir ülke, sözde gelişmiş ülkelerce hep yargılanır! Hep sorgulanır. Eğer Bu bir Avrupa ülkesiyse ve adı Türkiye ise Lahey Adalet Divanındaki her dava aleyhine sonuçlanır.

Çünkü dayanak, ABD’nin hazırlayıp, tüm dünyaya duyurduğu bu rapordur.
İşkenceyi onlar yaparsa, insanlık suçu olmaktan çıkıp, normal bir işlemmiş gibi duyuruluyor.
Ne hesap soran var, ne de insanlık suçu işlemekle suçlayan!

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..