Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Mart '11

 
Kategori
Siyaset
 

İskilip siyaseti ile ilgili tespitler-III

İskilip siyaseti ile ilgili tespitler-III
 

İskilip siyasetcileri yıllarca ilçe sorunları üzerine değil şahsi çekişmeler üzerine yoğunlaşmıştır


İSKİLİP-TOSYA YOLUNUN ; OSMANCIK'TAN VE KIRKDİLİM YOLUNDAN DAHA ÖNCE DEVREYE GİRMEMESİ, İSKİLİPLİ SİYASETCİLERİN PASİFLİĞİ VE ZAYIF SİYASETİNİN SONUCUDUR. 

Zamanın siyasetçileri bu bölgeden geçecek İstanbul yolu için Osmancık üzerinden mi İskilip üzerinden mi geçsin? Tartışmalarının olduğu yıllar da mantıklı ve aktif bir siyaset izlenmediği için maalesef İskilip olarak o fırsatı kaçırdık. Akparti döneminde yani benim ilçe başkanlığı dönemimde ise Çorum’un İstanbul yoluna bağlanması için Kırkdilim mi? İskilip-Tosya yolu mu? Tercihinde de maalesef biz avantajlı konumda olmamıza rağmen yine tarihi bir fırsatı kaçırmış olduk. 

Biz İskilipli siyasetçiler maalesef Rahmetli Abdurrahman Güler’den sonra aktif ve başarılı bir çizgi yakalayamadık. Zamanın da Rahmetli Turgut Özal’ın İskilip’e gelişini dahi lehimize kullanamadık. Hala iddia ediyorum İskilip üzerinden geçecek olan İstanbul yolu Osmancık’tan geçen İstanbul yolundan hem Çorum için hem de Türkiye için daha avantajlı ve ülke menfaatinedir. Maalesef bu avantajlı konumu o gün de anlatamadık bugün de anlatamıyoruz. İstanbul yolunun Osmancık’a kaydırıldığı yılların üzerinden çok zaman geçti. 

Benim zamanımda başlayan şu Kırkdilim yolunu bir tahlil edelim istiyorum. O günki milletvekili Muzaffer Külcü’nün doğrudan müdahil olduğu Murat Yıldırım’ın ise dolaylı yoldan müdahil olduğu etrafımda ki İskilipli işbirlikçi siyasetçiler Fehmi Yağlı’yı siyasetten uzaklaştırma çabasında iken Muzaffer Külcü Dodurga’nın eniştesi olması hasebiyle Kırkdilim yolunu devlet yatırım programına aldırmıştı. Kırkdilim yolu Çorum’u İstanbul yoluna bağlamak için tercih edilen bir güzergahtır. Ama devlete maliyeti çok yüksek bir çalışma olmuştur. Halbu ki Kırkdilime harcanacak parayla Çorum İstanbul yoluna İskilip-Tosya üzerinden bağlanacak ve il ekonomisi açısından bu yol daha faydalı olacaktı. Çünkü İskilip’ten geçen İstanbul yolu güzergahı Osmancıkta ki yoldan en az 50 km daha mesafeyi kısaltmaktadır. Ulusal bir yol güzergahında 50 km lik mesafenin yakıt ve araç amortismanı bakımından ülke ekonomisine zararı veya katkısı küçümsenmeyecek ölçüdedir. 

Siyasette ilçe başkanlığı çok önemli bir makam değildir. Siyasette önemli makam aktif bir milletvekilliği makamından başlar yukarı doğru gider. Anlatmaya çalıştık ama İskilip’te işbirlikci siyasetciler Fehmi Yağlı’yı ilçe başkanlığından nasıl deviririzin hesabını yaptılar Külcü ve Yıldırımla birlikte. Sadece bir kişisel bir tanışıklık hatırına bizim işbirlikçi siyasetciler Fehmi Yağlı’yı ilçe başkanlığından uzaklaştırmanın gayretleri içerisinde iken Milletvekili Muzaffer Külçü Kırkdilim yolunu devlet programına aldırmıştı bile. Zaten o bölgeden de iki dönemdir müstakil milletvekili de mecliste vardı onlar da artısı oldu. Fehmi Yağlı ise teşkilat içerisinde ki kişisel menfaatlerine düşkün işbirlikçilerle uğraşmaktan haklı olduğumuz ve hakkımız olan İskilip Tosya yoluna yeterince destek alamadık. İskilip halkı sağduyu sahibi olarak yeterli desteği bizlere vermişti. Oy oranı konusunda ilçe başkanı olarak benim hiçbir sıkıntım yoktu hatta avantajlarım vardı. İskilip halkının verdiği oy oranını yeri geldiğince en güzel şekilde de kullanabiliyorduk ama teşkilatta ki işbirlikçi siyasetçiler malum vekillerin oyunu ile Fehmi Yağlı’yı parti genel merkezinde ilçe de istenmeyen adammış gibi takdim edebildiler. Ettiler de ne oldu? Fehmi Yağlı bıraktı siyaseti. Fehmi Yağlı’ya bir şey olmadı, olan İskilip’e oldu. Gerçi bu işbirlikçi siyasetçilerin İskilibte pek umurlarında olduğunu zannetmiyorum. Fehmi Yağlı’nın zamanında İskilip siyasetini zayıflatanlar hodri meydan bugün de Murat Yıldırım’la ve Muzaffer Külcü’yle birlikte güçlendirin bakalım! Bugün bu isimler siyasette hala önemli yerdeler. Ama sizin kullanım tarihiniz geçti artık. Gücünüz ve nefesiniz Kızılırmak köprüsünden öte geçemez artık. 

Bugün Kırkdilim yolu için yüksek dağlar devriliyor ve hızlı bir şekilde yol tamamlanıyor biz ise henüz daha şehir girişini tamamlamaya çalışıyoruz. 

 
Toplam blog
: 53
: 1175
Kayıt tarihi
: 08.10.10
 
 

Mali Müşavir&Bağımsız Denetçi 1964 Doğumluyum. Çorum İli İskilip İlçesinde yaşamaktayım. Evliyim ..