Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Şubat '11

 
Kategori
Kitap
 

İslami astroloji, doğum haritası analizi ve Esmaül Hüsna yaşam şifreleri - (ELLERİN ŞAHİTLİĞİ)

İslami astroloji, doğum haritası analizi ve Esmaül Hüsna yaşam şifreleri - (ELLERİN ŞAHİTLİĞİ)
 

El Çizgileri

Konuşan Ellerimizin Şahitliği Ne Demektir?

Kuran’ın muhtelif yerlerinde insanın yaptıklarına ve ellerinin şahitliğine vurgu yapar. 

“O gün biz onların ağızlarını mühürleriz. Elleri bize konuşur, ayakları da kazandıklarına şahitlik eder.” Yasin 65 

Ellerin konuşması: Ellerimizin içinde bulunan üç adet çizgi çok önemlidir. Avuçtaki en önemli üç çizgi AKIL, KALP VE HAYAT ne kadar ilginç ki Arapça da bazı sayılara tekâmül ederler, bu ne anlama geliyor? Bu Arapça sayıların* toplamı, solda ki el 81 sağda ki el 18, toplam 99 dur. Bu Allahın avuçlarımızın içine attığı imzadır

İnsan, madem Yaratıcıdan gelen Ruhla yaratılmıştı o halde yaratıcının 99 isimleri ile iş yapmalıydı, yaşamalıydı. Bu ellerin şahitliğidir. 

Bu yüzden dua ederken avuçlar gökyüzüne açıktır. Bu imza yaptığımız her şeyde Allahın isimlerini gözeteceğimize dair bir hatırlatma ve ahittir. 

Her şeyi ellerimizle onların tanıklığında yaparız. Beyne göre en büyük organ ellerdir. 

Bu yüzden Ellerimizle bir iş yaparken Bi ismi Allah Er Rahman Er Rahim deriz. Yemek yerken de bu isimlerin yanında 2. besmele Bi ismi Allah El Hamit Er Rezzak El Kerim (Cömert ve Rızk verenin adıyla ) demek ne hoş olurdu. 

Yada araba sürmeden önce Yüce Yaratıcı bizi korusun diye; Bi ismi El Hafız El Kayyum ( Koruyan ve Herşeyi Elinde Tutanın adıyla ) demek sığınmanın diğer adıdır. 

Nü olmamak kaydıyla topluma güzel mesajlar veren heykel veya resim yapmadan önce; Bi ismi Allah El Musavvir Es Sani ( şekil verip Yaratan'ın adıyla ) demek bize ilham verecektir. Hangi hayırlı işi yapıyorsanız o isimleri işe başlamadan önce anınız. İnançlı bir Cerrah ameliyat yapmadan önce Bi İsmi Allah Eş Şafi El Hay El Halik (Şifa veren Yaratıcının adıyla ) demesi en uygundur. (Bakınız 2. Bölüm'ü) 

El çizgileri Yaratıcının isimlerine temsilci ol ve YAŞA diyor.... 

El Çizgilerini biraz açalım; 

KALP ÇİZGİLERİ; İnsanın Merhametli, Affedici, Seven, Bağışlayan, özürleri kabul eden, cömert, hemen kızmayan (Rahman, Afüv, Vedud, Kerim, Rezzak, Halim gibi) anlamlarına gelen duyguya hitap eden isimleri gibi 99 u oluşturan, yaşamamız gereken simgedir. 

AKIL ÇİZGİLERİ; İnsanın Yaratıcı ile bağını oluşturan Sanatkâr, Tasarımcı, Oluşturucu, Bilen, vb (El Sani, El Musavvir, El Halik, El Âlim vb) isimleri gibi akla hitaben vardır. Yani elinize kitap alıp okursanız ve öğrenirseniz Yaratıcının El Âlim ismini, Nü olmamak kaydıyla resim ve heykellerle iyiliği güzelliği toplum için ve toplumun yücelmesi adına zekâyı, beceriyi motiflerseniz tasarımlarınızla Es Sani (Sanatçı) ve El Musavvir (Tasarımcı) ismini yaşamış olursunuz. Bu ifade ezber bozucudur ve ele tespih alıp kuru kuru bir yandan Allahın Rezzak, Kerim adını söylerken ve cami ye girerken sizden yardım bekleyen yetim ve dulları, kapitalizmin “tinerci” diye küçümsetip sokağa attığımız yavruları düşünmezsek, ismi zikretmenin bir anlamı kalamaz. Asıl zikir insanın pratikte elinin içindeki 99 Esmanın tümünü ifade eden işaretler AKIL ve KALP çizgilerini HAYAT’A uyarlamasıdır. Şimdiye kadar hep bu isimleri zikretmenin tek başına kapıları açacağını öğrenmiştiniz, şimdi ise zikrin ellerin şahitliğinde pratiğinin nasıl olacağını anlamış oldunuz. Bunun nasıl olacağı ile ilgili olarak lütfen kitap sonunda bulunan Esma - ül Hüsna’nın anlam ve patriğini iyi okuyup keşfedin. 

Hayatın Amacı Nedir?

Dört elementin (Ateş, hava, toprak ve su) kuşatılmışlığın da içimize Yaratıcımızın nefesi olan ruhta cüzi olarak bulunan Allahın 99 isimden ilham alarak, dört zinciri kırarak yaşamaktır. Esmaül hünsayı takip ederek yaşamak insanın amacıdır. İşte kulluk bu geniş vizyondur (Son bölümde Hayatın Amacı Esmaül Hüsnaya göre yaşamak kısmını mutlaka okuyun), her ibadetin yapılışında mutlaka Esmaül Hüsna gözetilir. 

Zekatla; El Kerim, Er Rezzak, Zul Celali vel İkram isimleri yaşanır,  

Oruçla insan pişmiş çamurun tüm yan etkilerinden kurtulur ve bu yüzden 99 ismin izlerini taşıyan RUH GÜÇLENİR, Esmaül Hünsaya uygun hayatı yaşamanın yolu açılır (El Aziz adıyla yücelir, açlar aklına gelir onlara Er Rezzak adına ilhamla yardım eder). 

Hac ile evrenselleşerek ırksal, sınıfsal, bölgesel, ekonomik, cinsel kimliklerinden ve mezhepsel taassuplarından kurtulur, sadece insan ve kul olmanın bilinciyle olgunlaşır. 

Namaz ve her gün aldığı abdestte söylediği dualarla Yaratıcısına ahdini yineler. Gusülde sağ tarafınızı yıkarken “Ey Rabbim hava tarafımın kibrinden sana sığınırım” demeniz, sol tarafınızı yıkarken “Ey Rabbim! Ateş tarafımın öfke, şehvet ve aceleci aldatmalarından sana sığınırım” demeniz, vücudunuzun ön kısmını yıkarken “Ey Rabbim! Toprak tarafımın geleceği mal mülk görerek toprağın üstünü düşündürerek asıl geleceğimin yani toprağın altı olduğunu unutturmasından sana sığınırım” demeniz, vücudunuzun arka kısmını yıkarken “Ey Rabbim! Su tarafımın geçmişte yaşadığı iyi ve kötü şeylere kafamı taktırıp, üzüp ağlatmasından bugünü kaçırtmasından, duygusallığa kapılarak yanlışlar yapmaktan sana sığınırım” demeniz çok önemlidir. Bu şekilde fiziksel ve ruhsal temizlikle huzura çıkar ve Yaratıcımızdan gelen Ruhumuz beslenerek çoğunun yogayla, terapiyle, psikologla ulaşmaya çalıştığı doygunluğa, huzura ve sevince ulaşırız. Deneyin… Ellerimiz hayatın pratiğini yaşarken aracılardır, dört elementin zulmüne ya da 99 esmanın nuruna bizi çıkaracak olanlardır. 

Bu sayede kendimize ait sonu ellerimizle hazırlarız. Ahirette sanılan SIRAT geçme kılavuzu avuçlarımızın içine 99 olarak kazınmıştır, bizim onu geçme becerimiz doğum haritasındaki kodların çözülmesiyle anlaşılabilir ve o sırat bu dünyadadır. El çizgileri ve Astrolojik Doğum haritası işte insanın Ruhunu ve nefsini açıklayan önemli iki bilgi ve araştırma konusudur. Biz burada bu iki önemli ve temiz konuyu yıllarca ehil olmayan kişilerin fallarla kirletmelerine dayanamayıp, işin aslını araştırıp, düşünüp temizleyerek Yaratıcının yardımıyla yazdık. İslam düşüncesiyle oluşturduğumuz Astroloji ve El Çizgilerini okuma sanatı, insanın ve insan karakterinin analizini en iyi yapabilen unsurlardandır. Size gelecekle ilgili kesin şeyler olmasa da uyarılarda bulunur, bu uyarılar fal değildir, kısmet aramak değildir. Her şeyin detayla yazılı olduğu Levhi Mahvuz’da neler yazıldığını söylemeden size bazı ciddi ikazlar yapar. Aslında bu İnsanlar ayaklarını denk alsınlar diye Yaratıcının bir lütfu ve insanlara hediyesidir… 

Düşüncelerimize kanıt: LÜTFEN DÜŞÜNEREK EN AZ ÜÇ KEZ OKUYUNUZ...... 

“Bu, kendi ellerinizin (önceden yapıp) gönderdiklerinin karşılığıdır. Allah, kullara asla zulmedici değildir.” Ali İmran 182

İslam, sadece TESLİMİYETİN DEĞİL, EN çok SEVDİĞİNİ (Malı, mülkü, Parayı, makamı, şöhreti vb) YARATICISI İÇİN FEDA EDEBİLMENİN VE ADALETİN İFADESİDİR. 

En derin saygılarımla

Ayhan Özcimbit 

KİTAP, BASIM AŞAMASINDA TEKRAR TEKRAR GÖZDEN GEÇİRİLDİ HALDE YİNEDE WORD BELGESİNDEN PDF FORMATINA ÇEVRİLİRKEN BAZI GEZEGEN VE BURÇ SEMBOLLERİ ÇEVRİM SIRASINDA OLMADIK ŞEKİLLERE DÖNÜŞMÜŞLERDİR. BU GİBİ SONRADAN DÜZELTME İMKANI OLMAYAN VE ELDE OLMAYAN TEKNİK HATALARDAN DOLAYI ÖZÜR DİLERİZ...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları yazara aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. 

 
Toplam blog
: 722
: 3755
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

A.Ü İktisat Fakültesi mezunuyum, daha önce Kazakistan ve Hollanda'da eğitmenlik ve tercümanlık iş..