Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Mayıs '19

 
Kategori
İnançlar
 

İslam'ın Diğer Dinleri Kabulü

Bildiğim kadarıyla İslam semavi denilen diğer bazı dinlerin de(Hristiyanlık, Musevilik gibi) Allah’ın dini olduğunu söylüyor, kabul ediyor ama Müslümanlığın son ve tek din olduğunu bildiriyor ve keza peygamberlerini de.

Hristiyanlık ve Museviliğin hak dini İsa ile Musa’nın da hak peygamberi olduğunun ayetlerde belirtilmesi anlaşılır bir durum.

Yok işte Hristiyanlık, Musevilik bozuldu uygulamadan kalktı şeklinde değil de İslam en son ve tek din şeklinde konuya bakmak lazım. Allah’ın dini İslam olduğu için İslam’ın dışındakilerin kâfir (inanmayan) olarak ifade edilmesi de normal.

Peki sorun ne? Sorun şu ki İslam her ne kadar Müslümanlığın Allah’ın son ve tek dini olduğunu bildirse de diğer dinleri ve peygamberlerini de kabul etmesi bu dinlerin de yürürlükte olduğu algısını yaratıyor,  “Müslümanlığın yanında ayrıca Hristiyanlık ve Musevilik de var” gibi bir durum oluşuyor.

Peki ne olacak? İslam bunları reddedecek, sadece Müslümanlık var. Yani reddedecek derken “geçmişin dinleri” diyecek. Siz onlar da var derseniz Müslümanlık tek din gibi algılanmaz.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..