Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Kasım '17

 
Kategori
Güncel
 

İsmail Özdağlar'ın Suçu Neydi?

İsmail Özdağlar'ın Suçu Neydi?
 

Zarrap davası ülke gündemine oturdu. İtiraflarında Türkiye'de verdiği dudak uçuklatan rüşvet rakamları var. Sosyal Medya'da çarşaf çarşaf rüşvet listeleri yayınlanıyor. Dava devam ediyor.

Sade vatandaş olarak haberleri izlerken aklıma İsmail Özdağlar geldi. Bilidiği gibi Özal'ın devlet bakanıydı. Bir gemi işetmeciliği yapan birisiyle aralarında telefon konuşması yapılıyor. Konuşmalardan ilgili şahsın bakanlıkta bir işi bekliyor. Bakan diyor ki, 'bizim 25 milyon ne oldu?' Karşı taraf bu konuşmayı kayda alıyor ve Özal'a götürüp dinletiyor. Özal da İsmail Özdağlar'ı Yüce Divan'a gönderiyor. Özdağlar 2-2,5sene hapis cezası alıyor. Hapis yatıyor, siyasi hayatı sona eriyor.

Demokratik sistemlerin en zayıf tarafı çoğunluk iktidarının usulsülükleri, yolsuzluklarının denetlenme meselesidir. İşin ilginç yanı vatandaşların önemli çoğunluğu bu tür olaylar karşısında sessiz kalmasıdır.

Hukukun üstünlüğünün hakim olmadığı demokrasiler geri demokrasilerdir Siyaset millete hizmet olmaktan çıkmış, zenginleşme aracı haline gelmiştir.

Yazımı temiz toplum temiz siyaset diyerek tamamlıyorum.

 
Toplam blog
: 491
: 222
Kayıt tarihi
: 15.03.11
 
 

A.İ.T.İ.A Yönetim Bilimleri Fakültesini bitirdim. Kütüphaneci ve Maliyeciyim. Emekli oldum. İlgi al..