Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Mart '17

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Ispanaklı, tavuklu bulgur pilavı

Ispanaklı, tavuklu bulgur pilavı
 

İçinde bolca folik asit ve B1 vitamini, selenyum, magnezyum, çinko ihtiva eden bulgur köylerde yaşayanların sofralarından hiç eksilmez. Bulgur pilavı ayrıca vücut direncini yükseltir ve vücuda kuvvet verme özelliği fazladır. Bulgur pilavının lezzet ve besleyici değerini daha çok artırmak için pişirirken ıspanak, domates sosu, tavuk suyu gibi başka besin öğeleri ile de karıştırabiliriz.

Malzemeler:

3 orta boy su bardağı bulgur

1 yemek tabağı dolusu doğranmış ıspanak

2 adet haşlanmış, didiklenmiş tavuk göğsü

1 kase tavuk suyu

2 adet kuru soğan

1 su bardağı domates sosu(Yoksa 1 çorba kaşığı domates salçası)

1 çorba kaşığı biber salçası

1 çorba kaşı tereyağı

1 çay bardağı zeytinyağı

1,5 tatlı kaşığı tuz

1çorba kaşığı kuru nane ve kuru kekik

1 tatlı kaşığı pul biber

1 çay kaşığı zerdeçal

Yapılışı:

Bu pilavı zorlanmadan yapmak istiyorsanız 1 gün önceden iki adet tavuk göğsünü haşlayın ve didikleyin, tavuğun suyunu bir kaba alın. Ispanakları ayıklayıp, yıkayın ve doğrayarak bir kaba alıp buzdolabında saklayın. Baharatlarınızı da ufak bir tabağa koyun ki böylece malzemeniz elinizde hazır olur ve ertesi gün kolaylıkla pilavınızı yapmış olursunuz.

Öncelikle ketle da sıcak su ısıtın ki elinizin altında kullanacağınız zaman bulunsun. Kuru soğanlar yemeklik doğranır, ısınmış yağda kavrulur, salça ve domates sosu eklenerek biraz daha kavrulur. Tel süzgüde yıkanmış bulgurlar ilave edilerek kavrulur ve en son tuz ile baharatlar ilave edilerek biraz daha kavrulur. Üzerine sıcak tavuk suyu ile sıcak su ilave edilerek tencerenin kapağı kapatılır ve ocak kısılır. Sıcak su bulgurların en az üç parmak üzerinde olmalıdır ve ara sıra bulgurlar alt üst edilerek karıştırılmalıdır. Su az gelirse üzerine tekrar sıcak su ilave edilerek bulgur pişirilir.

Bulgur pilavı piştiği zaman en son olarak tekrar alt üst edilmelidir ve üzerine didiklenmiş tavuk parçaları dizilerek tavukların ısınması sağlanır.

Bulgur pilavı biraz dinlendirildikten sonra servis yapılır.

Afiyet olsun.

 
Toplam blog
: 627
: 3456
Kayıt tarihi
: 11.06.11
 
 

Kendi halinde yaşayan doğa tutkunu, sıradan bir vatandaş. İnsanların dış güzelliğine değil iç güz..