Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Mart '17

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Fırında karnabahar

Fırında karnabahar
 

Kış mevsimi geçmeden faydalı özellikleri çok olan karnabahar sebzesinin tüketimine önem vermeliyiz. Tavada fazla kızartmadan, fırında lokum gibi pişmiş karnabaharı sarımsaklı yoğurtla yersek lezzeti daha çok artar. Karnabaharın lezzetli olması için önce karnabaharları fazla yumuşamadan haşlamalıyız sonra yumurta, süt ve mısır ununu karıştırarak karnabaharlara bulamalıyız ve tavada çok az kızartıp, yüksek ısıdaki fırına vererek karnabaharların lokum gibi yumuşamasını sağlamalıyız.

Malzemeler:

1 adet ufak boy karnabahar

2 yumurta

Mısır unu ve 1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı kırmızı pul biber ve kekik

1 çay bardağı su

Zeytinyağı

1 yemek tabağı sarımsaklı yoğurt

Yapılışı:

Kökündeki yaprakları ayıklanan karnabahar güzelce yıkandıktan sonra dalları ayrılır ve kaynar suda haşlanır, haşlandıktan sonra soğumaya bırakılır.

Çukur bir kaba mısır unu ile su koyularak karıştırılır, yumurtalar çırpılır ve mısır ununa ilave edilir. En son baharatlar ve tuz ilave edilerek iyice çırpılan harca karnabaharlar bulanır ve teflon tavada çok az yağda arkalı önlü hafifçe kızartılır.  Kızarmış karnabaharlar yağlanmış fırın tepsisine dizilir ve yüksek hararetli fırında iyice yumuşayana kadar pişirilir.

İyice pişen fırında karnabaharlar sarımsaklı yoğurt eşliğinde servis yapılır.

Afiyet olsun.

 
Toplam blog
: 627
: 3456
Kayıt tarihi
: 11.06.11
 
 

Kendi halinde yaşayan doğa tutkunu, sıradan bir vatandaş. İnsanların dış güzelliğine değil iç güz..