- Kategori
- Yemek - Mutfak
İspanyol salatası
MALZEMELER
• 3 Kabak • 3 Bostan Patlıcan • ½ Demek Dereotu
• 2 Çorba Kaşığı Mayonez • 1 Tatlı Kaşığı Tuz • 3 Diş Sarımsak
• 100 gr. Fındık • ½ kilo Süzme Yoğurt
YAPILIŞI
Bostan patlıcanları sacda ya da ızgarada pişirin. Izagara olan patlıcanların
içini çıkartarak 1 çorba kaşığı zeytinyağı ile karıştırın ve soğumaya
bırakın. Kabağı rendeledikten sonra 100 gr. yağ ile kavurun ve kavurduktan
sonra 5 dakika soğumaya bırakın. Bir kaba kabağı, ufak ufak
doğranmış dereotunu, soğumuş olan patlıcan salatasını, mayonezi,
fındığı, sarımsağı, tuzu ve yoğurdu ilave ederek iyice karıştırın. Hazırladığımız
karışımı servis tabağına alarak servis edebilirsiniz. Tercihen
üzerini dereotu ile süsleyebilirsiniz.
Servise hazırdır.