Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Şubat '09

 
Kategori
Güncel
 

İsrail, sadece insan öldürmeyi mi iyi bilir?

Başbakan Erdoğan, Davos' ta İsrail Cumhurbaşkanı Peres'e "Siz insan öldürmeyi iyi bilirsiniz, plajlarda küçük çocukları nasıl öldürdüğünüzü gördük" şeklinde sözler sarf ettikten sonra toplantıyı terk etti.

Bu davranışı Türkiye ve Arap dünyasında büyük sevinçle karşılandı. İsrail'in çoluk çocuk demeden şehirleri bombalaması, insanları açlığa mahkum edecek insanlık dışı ablukalar uygulaması kabul edilemez. Ancak bence üzerinde durulması gereken başka bir nokta daha var.

İsrail sadece insan öldürmeyi mi iyi biliyor?

Bence sorulması gereken asıl soru bu olmalıdır. Bu soruya verilecek cevaplar rasyonel bakıldığında Türk ve Arap dünyasının geri kalmışlığını ortaya koyan ve bu gidişe dur denmesi gereken cevaplardır. Sorumuza verdiğim cevaplar aşağıda:

İsrail, askeri teknolojide çok ileri, askeri teknolojiyi iyi biliyor!

Türkiye, PKK ile mücadelesinde onun Heron tipi casus uçaklarına büyük ihtiyaç duyuyor.

İsrail, tarımsal teknolojide çok ileri, tarımsal teknolojiyi iyi biliyor!

Türkiye, İsrail' den tohum alıyor ve bu tohumların ertesi yıl için çoğaltılması genetik olarak mümkün değil. Bu tohumlar altından daha değerli ve tane ile satılıyor. İsrail bu sene tohum yok size dese Türkiye tarımının işi çok zor.

İsrail, bilişim teknolojisini çok iyi biliyor!

Türkiye' de bilgileri hasar görmüş bilgisayarlar ile silinmiş kamera kayıtlarının tekrar geri kazanılmasında İsrail tek ülke. Aynı zamanda Google' ın iki yahudinin eseri olduğu bir gerçek.

İsrail, finansal hakimiyeti çok iyi biliyor!

Dünyanın ve Amerika' nın finansal gücünün arkasında Yahudi sermayesinin olduğu bir gerçek.

İsrail, bilimi çok iyi biliyor!

Bizzat İsrail' de yaşamasalar bile dünya çapındaki bir çok bilim adamının Yahudi asıllı olduğu bilinmekte.

Albert Einstein, Karl Marx, Sigmund Freud, Milton Friedman Yahudiydi.

Benjamin Rubin, insanlığa aşı iğnesini verdi.

Jonas Salk, ilk çocuk felci aşısını geliştirdi. Albert Sabin, çocuk felci aşısını daha da geliştirdi.

Gertrude Elion, lösemiye karşı ilacı verdi.

Baruch Blumberg, Hepatit B aşısını geliştirdi.

Paul Ehrlich, frengiye karşı bir tedavi buldu.

Elie Metchnikoff, bulaşıcı hastalıklarla ilgili çalışmalarıyla Nobel ödülü kazandı.

Willem Kolff, böbrek diyaliz makinasını icat etti.

Müslümanlar da dahil tüm hastalar Yahudilerin; bu buluşlarından yararlanıyor, sağlığına kavuşuyor.

Bu sayfaya sığmayacak birçok Yahudi bilim adamı dünya çapındaki buluşlarıyla insanlığa hizmet ediyor.

Son 105 yılda 14 milyon Yahudi, bilim dalında 100' ün üzerinde Nobel ödülü kazanırken; 1, 4 milyar Müslüman yalnızca üç nobel kazandı.

İşin sırrı burada gizli. Dünya çapında bilim, teknoloji, tıp v.b alanlarda Müslümanlardan bırakın yüzlercesini, bir kişi bile saymamız günümüzde imkansız hale gelmiştir. Bunun için yüzyıllarca geriye Farabi, İbni Sina dönemlerine gitmemiz gerekmektedir.

İnsanları bombalarla öldürme kararını yine siyasiler vermektedir. İsrail' in sivil halka uyguladığı bu insanlık dışı uygulamayı bende kınıyorum.

Ama aynı zamanda insanlığı öldürmediği ile övünenlerin; insanları yaşatmak, mutluluğunu ve yaşam seviyelerini arttırmak için bir şey yapmamalarını da nefretle kınıyorum.

Bilimden ve akıldan uzaklaşanların, Anti Semitizm yapıp "Kahrolsun İsrail!" diye bağıranların, hastalandıklarında tedavi olmak için Yahudi bilim adamlarına muhtaç olmalarını, düşmanlarıyla savaşmak için Yahudi askeri teknolojisine bağlı kalmalarını da kaderin bir cilvesi olarak değil, bilimin ve aydınlığın bir cilvesi olarak görüyorum.

Atatürk, müslümanların içinde bulunduğu bu durumu tespit etmiş ve Türkiye' nin çağdaşlaşmasının akılcı ve laik eğitim ile devlet yapısından geçtiğini görmüştü. Günümüzde geldiğimiz noktayı ise sizlerin takdirine bırakıyorum.

 
Toplam blog
: 41
: 431
Kayıt tarihi
: 26.10.06
 
 

1968 doğumluyum. Üniversite mezunuyum.  ..