Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Şubat '09

 
Kategori
Kent Yaşamı
 

Sıcacık bir kültür evi

Yarıyıl tatilinde kızım ısrarla "Osmanlı Cumhuriyeti" adlı filmi görmek istedi. Çoğu sinemada film gösterimden kaldırılmıştı. İnternetten araştırdım ve evime en yakın olan Halkalı Kültür Merkezinde gösterimde olduğunu belirledim.

7 şubat cumartesi saat 15:00' deki gösterime gittik. Gişeye bilet almak için gittiğimde cüzdanıma davrandım ama parasız dediler. Karışıklık olmasın diye bilet veriyorlar, üstünde 0 TL yazıyor.

Burası Küçükçekmece Belediyesine bağlıydı. Başkan Aziz Yeniay' ın kültür etkinliklerine verdiği önemi duymuştum ama ilk kez canlı olarak buna şahit olmuştum. Sinemayı çoğunluğu çevredeki varoşlardan geldiği her halinden belli olan çocuklar ya da orta halli vatandaşlar doldurmuş. Sıcacık bir ortam. Sokakta belkide bir kötülüğün pençesine düşecek bu çocukları 2 saatliğine de olsa sıcacık bir ortama çekmeyi başarmış bir başkan. Bedava sinema sayesinde belkide bazıları yeteneklerini fark edecekler.

Ali Poyrazoğlu' nun 13 şubattaki tiyatrosuda burada oynuyordu. Fiyatı, tam 3 TL, indirimli 1 TL. İnanamadınız değil mi? Sanki T.B.M.M lokantası gibi. Eski viran halini bildiğim bu bina pırıl pırıl olmuş. Tam bir kültür evi.

Hayat çok ilginç tezatlarla dolu. Bir yanda laikliğin odağı olmakla suçlanan AKP'nin belediye başkanı böylesine çağdaş bir hizmet sunarken, laikliği savunduğunu her defasında gündeme getiren ve hatta laiklikten başka konularda pek yaratıcı ve yenilikçi yönü maalesef bulunmayan CHP' nin belediye başkanının Kur' an Kurslarına kafa yorması tam bir çelişki.

 
Toplam blog
: 41
: 431
Kayıt tarihi
: 26.10.06
 
 

1968 doğumluyum. Üniversite mezunuyum.  ..