Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Mart '13

 
Kategori
Güncel
 

İsrail'in özrü ve deliğe süpürülme

İsrail'in özrü ve deliğe süpürülme
 

BEYZBOL SOPASI DEĞİL, ÇALI SÜPÜRGESİ :)


Büyük holdinglerde kilit pozisyondaki bir yöneticinin deliğe süpürülmesine karar verilince holding içi bir takım yönetsel mekanizmalar harekete geçer. Amaç, işten atılacak yönetmenin   holdinge ve yürütmekte olduğu işlerin akışına herhangi bir şekilde zarar vermesini engellemektir. İşten atılacak kişi hariç tüm üst yönetim az çok durumdan haberdardır. Her departman yönetmeni de  davranış ve konuşmalarını  oluşmakta olan  bu yeni ortama göre ayarlar. 

Böyle bir ortam oluştuğunda holding içi bir dizi ek önlemler alınır ve bir takım değişikliklere gidilir. Örneğin, işten atılacak yönetmen yurt dışı veya yurtiçi etkinlik, seminer gibi rahatlatıcı ve stresten uzak faaliyetlere yönlendirilerek görevinin bir süre için bir başkası tarafından vekaleten ifa edilmesi sağlanır. Bu arada yönetmene terfi sözü verilmesi, başbakan iken başkan yapılması, pardon müdür iken genel müdür yardımcılığına yükseltilmesi söz konusu olabilir.

Eğer herhangi bir şekilde prestij kaybına uğramışsa, işten atılma veya başarısızlık korkusu varsa hizmet madalyası, örnek insan,  murahhas aza  gibi muhtelif ödüllerle kendisine olan güveninin artması, gevşemesi ve gardının düşmesi sağlanır.  Şirket merkezinde kokteyl parti, ya da doğum günü partisi bile düzenlendiği olur. Böylelikle  “patronun has adamı” olduğu görüntüsü pekiştirilir. Patron da kendisiyle birebir görüşerek   desteğini verdiğini beyan eder.

Böylece işten atılacak yönetmen kendinden ve geleceğinden  emin,  büyük  başarılara  imza atmış olmanın sevinci içinde, hatta  patronu bile kafaya aldığını sanarak zafer rehaveti ve sarhoşluğu içinde evinde barbekü partisi düzenlediği güneşli bir hafta sonu,   Genel Müdürlükten  gelen bir telefonla çok acil olarak  holdinge toplantıya çağrılır. Merkezde yapılan bu beklenmedik   kısa ve nazik görüşmede İş Kanununun  ilgili  maddeleri  kapsamında iş akdinin feshedildiği kendisine bildirilir. Büyük bir şok yaşayan ve şallak mallak kalan yönetmen tazminat çeki ve her türlü yasal haklarını almış olarak   –  ancak odasına bile geri dönmesine izin verilmeden-   dış kapıya kadar iki güvenlik elemanı eşliğinde yolcu edilir, ve deliğe süpürme eylemi böylelikle tamamlanmış olur.

En önemli olan bunun zamanlamasını iyi ayarlamaktır. Obama’nın talimatıyla gerçekleşen İsrail’in özrünün zamanlamasının  anlamı işte budur. Yönetmenin bağımsız Çapulistan hezeyanlarından dolayı uğradığı prestij  kaybı ve aldığı eksi puan,  patronun “özür dile” talimatıyla gelen artı bir puanla egale edilmeye çalışmıştır. Tabi yerseniz. Şimdi sıra elemanın deliğe süpürülmesi aşamasına ve bunun ne zaman ve nasıl olacağına gelmiştir. Bekleyelim ve görelim derim. Ne dersiniz?

 
Toplam blog
: 129
: 1871
Kayıt tarihi
: 27.07.06
 
 

1968 yılından bu yana dinler tarihi, mitoloji, sosyoloji, antropoloji, dinbilim, teozofi, metafiz..