Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ekim '07

 
Kategori
Güncel
 

İsrail olsa ne yapardı, diplomasi mi?

İsrail olsa ne yapardı, diplomasi mi?
 

Bazen kendi kendime soramadan edemiyorum. Türkiye' nin yerinde İsrail olsa ne yapardı. İsrail gerçi Türkiye gibi sabırlı davranamazdı, ama eğer bu kadar sabırlı olsaydı, herhalde Iraktaki kampların hepsine birer tane atom bombası atar ve 50 yıllığına tadilat var , burayı kapattım derdi.İki askeri kaçırıldı, Beyrut'un altını üstüne getirdi , herlade 8 asker için , Talabaniye veya Barzaniye , yada Condelezza Rice , ya da Bush'a yarın sabah saat 8 e kadar askerlerimin burnu bile kanamadan geri getirilmesini istiyorum, aksi takdirde tüm Irak'ı kana bularım derdi .Bunun sorumluluğunu da hiç bana yüklemeyin, bir haltı becermediniz, PKK ya yüz veren sizsiniz , sorumluluk sizin derdi.Dediğini de yapardı , çünkü geçmişte yaptı ve bu konularda hiç kimseye şakası olmadığını gerekirse tüm ulus olarak savaşa girebileceğini , her an hazır olduğunu lafla değil , icraatla gösterdi.Şu anda bu yazıları yazarken bile sokakta kıyamet kopuyor , yürüyen gençler arkalarında dörtlülerini yakmış arabalar , Türk bayraklarıyla 'Kahrolsun PKK' sloganı atıyorlar.


Efendim biz İsrail değiliz , o dünyayı yönetiyor , biz daha emekliyoruz diyenlere birşey söylemek istiyorum.Eğer biz bu coğrafyada bu kadar zaman kalabildiysek , ağzımızın iyi laf yapmasıyla kalmadık.Misak-ı Milli'yi diplomasi ve lafla kurmadık.Önce cephede kararlılığımızı gösterdik , ondan sonra masada çözdük.Ama önce cephede bileğimizin gücünü gösterdik , kanımızı akıttık.Lafla peynir gemisi yürümüyor....

Diplomasiden sonuç alacaksan önce , cephede yumruğunu vurmalısın ki , masaya güçlü oturabilesin.1919 da güçsüz oturduk ne oldu ? Sevr antlaşmasını koydular önümüze , Mondros Mütarekesini koydular önümüze , zamanın değerli hükümet adamları , paşaları , o çok güvenilen vatanperver diye anılan politikacıları , hadi bakalım diplomasiyle çözselerdi de , imzalamasalardı da görseydik.Adamlar bize paşa paşa imzalattılar , neden ? Çünkü cephede başarılı idiler.

Tekrar söylüyorum , Türkiye Cumhuriyeti ve ondan öncesi Osmanlı , diplomasi ile kurulmuş bir ülke veya imparatorluk değildi.Bugüne kadar bu coğrafyada diplomasiyi çok iyi yaptığımız için değil , vakti zamanında iyi savaştığımız için kaldık.80 yıldır Kurtuluş Savaşı'nın mirasını yedik ama oda tükenmeye başladı , artık yeni nesil çakallar , dedeleri gibi bizimle savaşmadığı içinde bizi kolay yenilir lokma şekline getirmeye çalışıyorlar.

İran İsrail gibi değil ama kimse yanına yanaşamıyor.Nedense?
 
Toplam blog
: 116
: 735
Kayıt tarihi
: 27.07.06
 
 

1994 Uludağ Üniversitesi İ.İ.B.F. İktisat bölümü mezunuyum. Aynı üniversitede Genel İktisat Polit..