Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Haziran '10

 
Kategori
Türkiye Ekonomisi
 

İşsizliğin canına okuyacağız

İşsizliğin canına okuyacağız
 

Yakında işsizlik kuyruğu tarih olacak. davetiyeyle eleman aranacak!


Oy gizli, haber kutsal, yorum hürdür.

Bundan kısa bir süre önce kaleme aldığımız 2 yazıda (İşsizlik çözüldü gitti ve 1 milyon 778 bin kişiye iş başlıklı yazılar), işsizliğin çözülmek, bitmek üzere olduğunu müjdelemiştik.

Devlet katından, TÜİK’ten gelen haber müjdemizi doğrulamakla beraber; hâlâ % 13, 7 oranındaki 3 milyon 438 bin işsiz olduğundan bahsediyor.

Bu rakamlar moralimizi bozmamalı… Çünkü söz konusu rakamlar 3 ay öncesine, 2010’un ilk çeyreğine aittir. Bu yılın 2’nci çeyreğine ait rakamlar açıklandığında işsizlik oranının % 10’un altına indiği, yılsonunda da “sıfır”landığı müjdesini alabiliriz.

O yazılarımızda da söylediğimiz gibi; “İşsizliği çözmek konusunda hükümet kollarlı sıvadı… Sıvadı ki azimle…”

Ne diyor hükümet?

‘Bu sorun ya çözülecek ya çözülecek… İşsizlik ya bitecek, ya bitecek… Hem de hemen bitecek’ diyor da başka bir şey demiyor!

Elbette bu dev sorunun çözülmesine biz de yardımcı olacağız. İşsizliğin bitmesine olmasa da % 10’un altına düşürülmesine katkıda bulunabiliriz. Bizi okumaya devam edin.

Bu arada; farklı görüşlere saygımız dolayısıyla, mevzu hakkında fikir beyan eden, bazı vatandaşların söylediklerini de buraya alıyoruz. Milliyet’in, 15 Haziran 2010 tarihli internet sitesindeki, TÜİK kaynaklı “İşsizlik azaldı” haberi altına yapılan yorumlar şöyle:

Haber yap olsun!

TÜİK’in geriledi demesiyle mi oluyor? İnsanlar işe mi giriyor? Nerede giriyor? Masallarla avunuruz. cevo5

Hadi be! …

10 milyon işsiz var en az. Deniz Büker

Fabrika mı açtınız?

10–15 milyon işsiz var. Anne-babaları bakıyor, iş aramaktan ümidi kesmişler. İşsizliği düşürmek için Liseyi 4 yıl yaptılar, AÖ Fakültesi kurdular. Bilgin Amca

Mevsimlik işçiler sağolsun(!)

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte mevsimlik işçiler, turizm çalışanları birden işsiz sayısını azalttı gibi görünüyor. Bu yalancı istihdam, mevsim sonunda sönecek. O zaman ne olacak, ne yutturmaya çalışacaklar? Ahmet CK

Boş boş muhalefet yapmayın...

Çorum’dayım ve şu ana kadar hem iş kur üzerinden hem de çevrede edindiğim izlenim kadarıyla işe alım var. . . Yaz sezonuyla beraber daha çok iş açığı görülüyor… Gerilemesi normal. . . Kış koşullarına göre değerlendirmek lazım. Ama burada boş muhalefet eden arkadaşlar sözüm size neye göre siz işe alım mı var diyorsunuz? 2055472

Kayıt dışı…

Aslında o kadarda işsiz yok bana göre. Fakat kayıt dışı çok çalışan var. Devlet bunu önce halletmeli. Aydınlık Günler

TÜİK…

Yükseldi deyince inanıyorsunuz da, düştü deyince niye inanmıyorsunuz, anlamıyorum. Tarım işçileri bu dönemde çalışmaya başlar. Tabii ki düşecek.

Sonicteam

TÜİK özerk değil…

Başbakanlığa bağlı. Bir emirle kişi başı GSMH'yı yükseltmiş kurum. Tayyip Erdoğan'ı üzmezler. Kim inanır bu masallara. . . Heonac

 
Toplam blog
: 1412
: 1241
Kayıt tarihi
: 04.06.10
 
 

Ücret karşılığı hiçbir yerde çalışmıyorum. Sandıklı'da doğdum. Kuleli Askerî Lisesi, Kara Harp Okul..