Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Temmuz '08

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

İstanbul depremi

İstanbul depremi
 

Kanal D ve Star Haber İstanbul depremini paylaşamadı.


Paylaşılamayan İstanbul depremi!

Dün akşam (22 Temmuz Salı) Türkiye’nin iki büyük kanalının haber bültenleri(Kanal D ve Star Haber) Marmara Denizi’nde meydana gelen gaz çıkışıyla ilgili haberi bir dakika aralıkla ekranlarına taşıdı ama ne taşımak!

İlk önce Star Haber verdi gaz çıkışıyla ilgili haberi ama ortada bir sorun vardı. Haber canlıymış gibi verildi. Spiker ilk önce izleyicilerine Marmara Denizi’nde neden araştırma yapıldığını ve kimin yaptığına dair bir giriş yaptı. Sonra görüntü ikiye bölünerek bir tarafa canlı yayında bulunan spiker diğer tarafa da araştırma gemisinde bulunan muhabir ve yanındaki bilim adamının görüntüsü kondu. Ve böylece haber başladı. İzleyenlerde haberi sanki gemiden canlı yayın yapılıyormuş gibi izledi.

Fakat ortada büyük bir sorun vardı. Aynı anda Kanal D Ana Haber de aynı gemiden canlı yayın yapıyordu.

Kafam karıştı. Aynı yerde ve aynı anda yanında birbirinden farkı iki muhabir varken bir bilim adamı hem Kanal D’de hem de Star’da nasıl olabilirdi?

Biraz düşününce bir Kanal D Habere, bir Star Habere bakarak durumu çözdüm. Star Haber’de yayımlanan görüntüde ‘Canlı’ yazmıyordu ama haber canlıymış gibi verilmişti.

Kanal D Haberde de görüntünün üzerinde sanki izleyenlerin gözünün içine sokulurcasına ‘Canlı’ ibaresi yazıyordu.

Peki ne oldu? Doğru, dürüst, ilkeli ve etik kurallara saygılı Star Haber izleyenlerini aldattı. İnsanları kandırdı. Canlıymış gibi haberi verdi ama canlı yayın yapılıyormuş gibi haberi bitirmedi. Pat diye banttan verdiği haberi kesti.

Çünkü foyası ortaya çıktı. Aynı anda Kanal D’nin verdiği haberi görünce panikledi. Rezil oldular. Türk halkını kandırdılar hem de en hassas oldukları deprem konusunda.

İnanın bana bu Star Haberin yapacağı ne ilk ne de son hatadır. Bu gibi hataları yapacaklardır çünkü saygı hiç kimseye gösterilmez, saygı kazanılır.

Saygıyı kazanmak lafla olmaz, yaptıklarımızla gösterilir.

 
Toplam blog
: 27
: 890
Kayıt tarihi
: 27.12.07
 
 

İletişim fakültesi mezunuyum. Medya sektöründe çalışmaktayım. Yazı yazmayı seviyorum ..