Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Mart '12

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

İstanbul-Şikago-İstanbul hattında giden ve geri gelen

İstanbul-Şikago-İstanbul hattında giden ve geri gelen
 

Burcu Göker ve Ural Tütüncü A.B.D nin en yüksek binası Sears Tower'da


Burcu Göker gelinliğini seçip ölçülerini verdikten bir kaçgün sonra Şikago'ya uçtu.6 Tammuzda Madison Belediyesinde yapılacak nikah törenine bir kaç gün kalmıştı.Onun gidişinden 15 gün sonra da babası ile ben,bizden bir hafta sonra da ablası ve çok sevgili yeğeni Ural Şikagoya gelecekti.Aylar öncesinden Eric'in annesi Pamela tarafından hazırlıkları yapılan 1 Agustusta gerçekleşecek düğün merasiminde Burcu'nun ailesinden sadece babası, ben, ablası ve hayatta en sevdiği varlık olan 4 yaşındaki yeğeni Ural olacaktı.Kız  tarafından oldukça az katılımlı bu düğün merasiminin büyük kalabalığı, oğlan tarafının aile fertlerinden oluşuyordu.Yolun uzak olması,yol ücretinin herkesin karşılayabileceği miktarların üstünde olması gelinin bu düğünde sadece 4 kişi ile temsil edilmesine sebep oluyordu.

Burcu Şikago'ya vardıktan bir kaç gün sonra sadece Eric'in en yakın akrabalarının katılımı ile Madison Belediyesinde gerçekleşen bir nikah merasimi ile Eric Jenkins ile evlendi.Bu nikahda Burcu'nun üstünde istediği gibi basit bir yazlık elbise vardı ve saçları atkuyruğu şeklinde toplanmıştı .Burcu'nun kıyafetini bu nikahda bir resim bile çekilmediği için sadece anlatılanlara göre biliyoruz. Biz ise bu günlerde İstanbul'da yoğun gidiş hazırlıkları içinde idik. Düğün için hepimiz yeni şık kıyafetler diktirmiş, dünürlerimiz için hediyeler almıştık. Bu arada Burcu'nun gelinliğini de teslim aldık ve artık gidişe hazırdık. Karşı tarafta da Eric'in ailesi yoğun düğün hazırlıklarının yanısıra Türkiye'den gelecek misafirlerin ağırlanma hazırlıkları içinde idiler.

Nihayyet gidiş günümüz geldi. Hediyeler, giysiler ile dolu bavullarımızve  elimizde Burcu'nun gelinliğinin, duvağının ve içinin taflanının olduğu büyük elbise torbaları ile T.H.Y Şikago uçağına binerken çok heyecanlı idik. Elimzdeki torbanın üzerinde gelinliği imal eden ünlü Türk markasının ismi vardı. Bunu okuyan herkes torbada gelinlik olduğunu anlıyordu.Bu torbada gelinlik olduğunu ve gelinlikle uçağa bineceğimizi gören uçak personeli, yolcular büyük bir mutluluk ve saygı ile kenara çekiliyor ve bize gülümsüyerek düğün var galiba diyorlardı. O gün Türk toplumunda ve daha sonra Amerika'ya indiğimizde bütün dünya toplumlarında evliliğin ne kadar çok mutluluk veren ve saygı duyulan bir kurum olduğunu bir kez daha anladım.Herkes evlenecek kişilere büyük saygı ve sevgi ile yaklaşıyordu. Ne olursa olsun aile çok önemli bir kurumdu ve çok saygı duyuluyordu.

O gün elimde gelinlik torbası uçağa binerken başka bir gelinlik olayı aklıma geldi. Büyük kızım da bu olaydan 6 sene önce evlenirken gelinliğini Fransa'dan getirmişti.Çünkü o zaman Fransa'da eğitim yapıyordu ve ancak orada gelinlik bakabilecek vakti vardı. Aynı şekilde 6 sene önce gene Yeşilköy Hava Limanında elinde gelinlikle Fransa'dan gelen  kızımı karşılamış ve gene herkes AAA gelin geliyor diye büyük sevgi ve saygı göstermişti. Her yaştan insan gelinlere karşi büyük sevgi gösteriyor.Bu havalimanlarındakş gelinlik tesadüfleri bizim kaderimizdi sanırım. Tabii bir ay sonra aynı gelinlik Amerika'dan aynı şekilde benim elimde Türkiye'ye döndü. Zira ailece alınan karara göre Burcu'nun Türkiye'deki dostları ve akrabaları için bir merasimde burada yapılacak ve Burcu giymem dediği gelinliği bir kez daha giyecekti.

Sanırım gelinlik konusunu çok anlattım,ama bana hak verin Aynı gelinliği İstanbul-Şikago-İstanbul hattında götürüp getirirken öyle yoruldumki....

 
Toplam blog
: 826
: 1068
Kayıt tarihi
: 26.04.11
 
 

Ben emekli bir iktisatçıyım. 21 yıldır bir sanatçı annesiyim. Küçük kızım klasik müziğe eğilim gö..