Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ocak '10

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

İstifamın Kabulünü

İstifamın Kabulünü
 

2010 yılına birkaç gün kala, hatta sadece saatler kala televizyon ekranlarında gördüğüm ve izlediğim bir haber hem gözümden birkaç damla gözyaşı akmasına sebep oldu hem de istifa etme kararı almama.

Evet... istifa ediyorum. Neden ya da nereden mi? İnsanlıktan.

Bundan sonra herhangi birine kızıp ağzımı bozacak olursam kesinlikle “İnsan” diye hitap edeceğim.

Yukarıda da belirttiğim gibi izlediğim bir haber beni derinden etkiledi ve kalbimi burdu. O haberde göç eden bir balina sürüsünün hamile balinanın doğum için gittiği sığ sularda kalıp çıkamaması üzerine diğer balinalara yardım çığlığında bulunması ve bunun üzerine göç eden balinaların arkadaşlarını kurtarmak için geri dönüp hamile balinanın mahsur kaldığı sulara gidip ona yardım etmeleri ancak suyun çok sığ olması ve denizin çekilmesinden dolayı büyük bir çoğunluğunun o sığ sularda ölmesi.

Bu gördüğüm en son örnek. Daha önce video paylaşım sitelerinden birinde ise ava çıkan kaplanın bir maymunu yakalayıp öldürdükten sonra öldürdüğü maymunun yavrusu olduğunu fark ettiğinde yavruyu nasıl kolladığını izledim.

Değişik zamanlarda hayvanlar dünyasından buna benzer nice videolar, haberler, fotoğraflar gördüm.

İnsan böyle görüntüler karşısında diyecek söz bulamamakta. Adeta dili tutulmakta.

Peki biz insanlar ne yapıyoruz?

Tâbiri yerinde ise para, hırs, aç gözlülük ve benzeri nedenlerden dolayı her geçen gün daha da vahşileşiyor ve insanlıktan uzaklaşıyoruz.

Düşenin elinden tutup kaldıracağımıza bir tekmede biz atıyoruz. Hamile kadınları küçücük masum çocukları gözünün yaşına bakmadan, ellerimiz titremeden öldürebiliyoruz. Adına hak diyoruz, savaş diyoruz. Diyoruz da diyoruz... Her yaptığımız zulme, acımasızlığa sahte göz yaşlarıyla uyduruk bir neden bulmaya devam ediyoruz.

Doğa da neredeyse kedi köpek ile kurt kuzu ile dolaşmaya başlamışken.

Biz...İnsanlar, sözüm ona en yüce varlıklar. Adam öldürmek, dövmek, linç etmek için tetikte beklemekteyiz.

İşte bu nedenledir ki insanlıktan istifa etmeye karar verdim.

Umarım yeni yılda insan görünümlüler de hayvanlardan gerekli dersleri alabilirler.

Boşuna dememişler “Yılandan korkmam, insandan korktuğum kadar” diye. var gaJsHost = (("https:" == document.location.protocol) ? "https://ssl." : "http://www."); document.write(unescape("%3Cscript src='" + gaJsHost + "google-analytics.com/ga.js' type='text/javascript'%3E%3C/script%3E")); try { var pageTracker = _gat._getTracker("UA-7006964-1"); pageTracker._trackPageview(); } catch(err) {}

 
Toplam blog
: 226
: 1337
Kayıt tarihi
: 26.01.07
 
 

1960 İstanbul doğumluyum. Kitap okumayı, yazı yazmayı, resim yapmayı ve yabancı dil'den Türkçe'ye..