Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Aralık '06

 
Kategori
Siyaset
 

İtalyan basınından tarihi itiraf!

İtalyan basınından tarihi itiraf!
 

Cumhuriyet Gazetesi yazarlarından Nilgün Cerrahoğlu’nun 01 Aralık 2006 tarihli yazısı bence bu güne kadar AB konusunda yazılmış en uyarıcı yazılardan birisi. Nilgün Hanım yazısında İtalyan Repubblica Gazetesi’nin yorumuna yer vermiş. Yorumun önemli bir bölümünü aynen alıyorum:

"Kırk yıldır Avrupa kapısında bekletilen bir ülkeye yapılan bu aşağılama, 'teknik gerekçelerle' açıklansa da, bunu haklı çıkaracak tek 'siyasi gerekçe' bulunamaz... Müzakereleri açma kararından bir yıl sonra ortaya çıkan bu 'yeniden düşünelim' portresi; yalnız çetrefil müzakerelerin zorluklarından değil, Türkiye'nin üyeliğine karşı yükselen kuşkulardan kaynaklanıyor. Fransa, Almanya, Avusturya'da 'özel statü' cephesi büyüyor... Ve kapı çarpılıyor... Uzak olmayan bir gelecekte 'Türkiye'yi kim kaybetti?' diye düşüneceğiz... Bu soruya verilecek yanıtlardan ilki 'Avrupa siyasi sınıfının çapsızlığı' olacaktır.

Türkiye'ye son aylarda çok yüklenildi... Bu ülkeye yüzyıllardır, sistemli biçimde uyguladığımız 'çifte standardın' sonu gelmiyor. O anda hangi ölçü işimize geliyorsa, Türkiye'yi bununla ölçüyor; ölçüyü kendimize kullanmıyoruz. Osmanlı'nın Balkanlar'da Hıristiyanlara yaptığı kıyımlar karşısında dehşete düşerken, 'kendi Hıristiyanlarımızın' yaptığı kıyımları hiç gördük mü? Ermeni soykırımından bahsederken, Ermenilerin Türklere yaptığı 'soykırımdan' hiç söz ettik mi? Ermeni soykırımını inkâr etmeyi yasalaştırmayı öneren Fransa 'aynı ölçüyü' Ermenilerin Türklere yaptığı soykırım için kullanıyor mu? Yasa geçerse, Ermeni soykırımını inkâr etmek suç, Türklerin uğradığı soykırımı inkâr etmek serbest olacak..."

"Kıbrıs ve Kürt sorununda uyguladığımız çifte standart da bundan farklı değil..." diyen gazete, uzun uzun bu konularda da Ankara karşısında sergilenen ikiyüzlülüğü faş ediyor..."

Teşekkürler Nilgün CERRAHOĞLU.

Evet, Avrupa Birliği Türkiye’yi yani bizleri kırk yıldır Avrupa kapısında bekletiyor! Bunu AB üyesi ülkelerden birisi olan İtalya’da kendi basını itiraf ediyor!..Türkiye’nin aşağılandığını açıklıyor!..

AŞAĞILANIYORUZ!..

Ama heyhat! Bizi yönetenler hâlâ aşağılandığımızın farkında değiller…

Taktıkları pembe gözlükler bu gerçeği görmelerine izin vermiyor; "Hiçbir şey olmamış gibi yolumuza devam edeceğiz!", "Tren kazası olmaz, bu bir yavaşlamadır!", "Sinirlenmeyeceğiz!" diyebiliyorlar…

Yazık ki ne yazık!..

Türk halkı bu kadar aşağılanmayı hak etmiyor!

 
Toplam blog
: 516
: 1080
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

1955 Ankara doğumluyum. Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunuyum. İstanbul'da uzun yıllar..