Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Nisan '19

 
Kategori
Siyaset
 

İyi Gelişme

'Bebek davası' gerekçesiyle yargılanarak Başbakan'ı idam edilmiş ülkede yaşıyoruz sevgili okurlarım. Dolayisiyle sandıkla gelen sandıkla gider yaklaşımının pek de doğru yaklaşım olmadığını söylersek yanılmamış oluruz diye düşünüyorum.

Menderes de seçimle gelmişti ama demokrasinin şanıma leke sürülerek maalesef idam edilmiştir.

Günlerdir bir türlü geçersiz oyların sayımı bitirilemiyor İstanbul'da..

YSK tarafından İmamoğlu'na mazbatasının verilip verilmeyeceği henüz netleşmiş değil.

Verilmediği taktirde cumhuriyet döneminin bütün seçimleri sorgulanmaya muhtaç hale gelecektir ama kim takar Yalova kaymakamını..

Menderes'in Ecevit'in Demirel'in Özal'ın Erdoğan'ın seçimleri tek tek sorgulanma durumları hasıl olur İmamoğlu'nun Belediye Başkanlığı tescil edilmezse ama ben YSK'nun en doğru karar vereceğine inanıyorum.

Siyasette kabüllenmek diye de bir şey vardır. Yani yarışı kaybettiğinde muhalefet yapmaya da hazır olunmalıdır. Demokrasi denilen olgu da budur zaten. Lakin bazı siyasiler siyaset kulvarında davranılması gereken şekilde davranmadıklarını görüyoruz.

İki siyaset kültürüne rastlamaya başladık son dönemlerde. 

Biri, gelenek kültürüne bağlı yapılmaya çalışılan siyaset..

İkincisi, evrensel normlarına uygun geliştirmeye çalışılan siyaset kültürüdür, ki insan-i değerler ön planda tutulur her daim bu siyaset kültüründe. İnsan odaklı siyaset kültürü de denilebilir.

Diğeri ise felaket! tabiri caizse.

Öyle böyle değil, hakikaten felaket gibi siyaset üretmeye çalışılır karşı tarafa. (gerçek dindarları tenzih ederim) bazı dinci politika üreten siyasiler kendi inanmış olduğu doğrular üzerinden asla taviz vermelerini göremezsiniz. Elde etmek istedikleri şeyler için sizi yok sayabilmekte, çeşitli şark kurnazlığı formülü ile gergin ve yapay kaos ortam yaratabilirler yeterki inanmış olduğu kültürüne bir kulp uydurabilsinler. Sizinle daha önce birlikte siyaset yapmış olsalar bile hatta aynı yemeği paylaşmış olsalar yıllarca, kazanma hırsları yüzünden yok etmeye bile çalışırlar sizi. Yapmayacakları şey yoktur. Tek istedikleri şey mazlumdan yararlanarak kazanım elde etmek. Bilirler ki mazlumlardan ses çıkmaz, itiraz gelmez.

Ama artık eskiye göre bu tür tutumlar yavaş yavaş azaldığını görüyoruz. Bu da sevindirici bir gelişme.

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..