Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ocak '20

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

İyi İnsanlar HayvanseverOluyor

İyi insan Kimdir? Sorusunu genel olarak tek bir çerçeve içinde, bir tek tanımla yanıtlamak çok zor. Tabii ki sonsuz sayıda iyi insan tanımı yapılabilir. Herkesin değerlendirmesi, iyilik anlayışı kendini bağlar ama… Hemen hemen her iyi insan olduğunu düşündüğüm kişi de gözlemlediğim şu ortak özelliğe dikkatinizi çekmeden geçemeyeceğim:

Bugüne dek gördüğüm, tanıdığım tüm iyi insanlar; ama az, ama çok hayvanseverdi.

Kimi kedi seviyordu onların, kimi köpek. Kimi güvercin, kimi kanarya hastasıydı. Akvaryum delisi de çoktu, iyi insanlar arasında; sakaya, bülbüle aşık olanlar da. Kimi tavşan meraklısıydı, kimi ördek. Kimi civcivlere meftundu, kimi kazlarla tavuklara. Ama her iyi insan, mutlaka en az bir hayvan çeşitine bayılıyordu. Birçok hayvan türünü birden ya da bütün hayvanları sevenlerin sayısı da hiç de öyle azımsanacak gibi değildi. En azından benim açımdan, fark ettiğim kadarıyla, durum bu.

İyi insanın en temel özelliği; şefkatli, merhametli olmasıdır. Ve her şefkatli Adem, hayvanları koruyup kollar. Her merhametli Havva, ağzı var, dili yok can dostlarımıza yardım eder, sahip çıkar.

46 Yaşındayım. Ve şimdiye kadar hayvanları sevip de kötü, gaddar, bencil birine; zalim, sevimsiz, kibirli, kaprisli olup da hayvan sevene rastlamadım. Hayvanları esiri zannedip, kölesi yerine koyup, oyuncağı sanıp/sayıp onlara bin bir ezayı reva görüp, sayısız işkence türünü uygulayanlar hariç!

Aksini düşünen buyursun anlatsın. Dinleriz kendisini. Akıl akıldan üstündür. Bilgiye saygı göstermek, doğruya hürmet etmek, birinci vazifemizdir. İnsanlığın gereği bize böyle davranmayı emreder çünkü.

 

 
Toplam blog
: 1349
: 1777
Kayıt tarihi
: 30.01.11
 
 

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler veTanıtım, A.Ö.F. Adalet Yüksek Meslek ..