Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Nisan '17

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

İyi ki moda diye bir şey var yoksa hala dedemizin çarığını giyiyorduk

İyi ki moda diye bir şey var yoksa hala dedemizin çarığını giyiyorduk
 

Moda adı altında yapılanlara karşı olabilirsiniz ama moda fikrine karşı olunmaz; çünkü giyim anlayışımızın değişmesi gerekir, bunu da sağlayan moda.

Herkes kendi modasını yaratırmış kendine yakışanı giyermiş; öyle bir şey yok, bunu yapsanız bile yine çevreden etkilenirsiniz; biraz eski biraz yeni giyiminiz yaşadığınız dönemi yansıtır.

Madem öyle Âdem gibi çıplak gezin ya da çarık giyin, onlar da size yakışır. Neden yapmıyorsunuz? Çünkü bu devire uygun değil. İşte bu sizin yaptığınız da moda.

İyi ki moda diye bir şey var yoksa hala dedemizin çarığını giyiyorduk. İşte bu, eleştirdiğimiz “moda” sayesinde, şimdi giysene çarık…

Sizi zorlayan bir şeyler olacak yoksa eskide kalırsınız. Günün modasına uymayanlar yok mu var; ama eleştiriliyorlar. Moda falan bilmem ben deyip eskiyi giyersen böyle. Ama benim modam da bu dersen başka.

Modaya karşı çıkmak olmaz; modaya ancak başka bir moda ile karşı çıkarsın.

Modanın sömürü aracı (para tuzağı) olduğu, saçma sapan yönleri olup insanları yanlış yönlendirdiği gibi hususlar bir yana değişime ayak uydurmak için moda zorlaması gerekli. Caddede sokakta bakıyoruz insanlar nasıl giyinmiş kendimizi ona göre ayarlıyoruz.

Moda olmasa herkes kafasına göre giyinir belki daha güzel olur ama tuhaf manzaralar da ortaya çıkar. Üzerini ört de nasıl örtersen ört mantığı giyimde tarzı ortadan kaldırır ki bizler de herhalde giyim konusunda uzman değiliz, eteklikli Vikinglere gülerken kendimiz komik durumlara düşeriz.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..