Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ekim '17

 
Kategori
Güncel
 

İyi Parti mi, "İyi Saatte Olsunlar" Partisi mi?

İyi Parti mi, "İyi Saatte Olsunlar" Partisi mi?
 

Yeni nesil pek bilmese de eski kuşaklar çok iyi bilir "iyi saatte olsunlar"ı...Zararının nereden geleceği, hangi kılıklara girerek insanı bedenen ruhen rahatsız edeceği pek bilinmeyenlerdir bu iyi saate olsunlar...

Halkımız bunların şerrinden emin olmak için, bir bakıma bunlara "iyi saatte olsunlar" derdi...Çünkü, bunların kötü saatlerine denk gelirsen, maazallah insanı çarpıverirlerdi.

Bizim edebiyatımızda da çok yer bulur bu iyi saatte olsunlar....Özellikle Hüseyin Rahmi'nin İstanbul halk hayatını yansıttığı romanlarında "iyi saatte olsunlar" çok yer alır.

Dediğim gibi sade vatandaş, şerrinin nasıl ve nerden geleceğini bilemediği bu  'üç harfli" kripto güçlerden kendini korumak için, iyi saatte olsunlar, diye söze başlardı.

Sonra gördük ki, bunların "dört harfli" olanları daha tehlikeli ve şerirmiş...15 Temmuz akşamı ortaya çıkan bu dört harfliler açık saldırıya geçmişti.

Bunlar sağ gösterip sol vuran; dini görünüp Müslümanı böğründen hançerleyen; milliyetçi görünüp yabancı güçlere hizmet eden maskeli güçlerdi.

Açık düşmana diyecek yok...Bilirsin ki o düşmandır ve ortada bir cephe vardır, savaş ahlakı ve kuralları çerçevesinde vuruşursun....Sonuçta güçü olan kazanır...Ama kaybedenin hukukunu da korur.

İyi saatte olsunlar için böyle değildir... Onları, yeryüzü Şeytanları destekleyip meydana sürdüğü için, kiminle mücadele ettiğini sade vatandaş anlamakta güçlük çeker.

Bakarsınız ekonomik saldırı yapar, doları yükseltir; bakarsınız algı operasyonları çeker milletin ayranını kabartır veya besleyip büyüttüğü hainlerini üzerimize salar...Bunlar da amaca ulaşmak için her yol helaldir!!...

Her ne kadar bugün bir çok gerçek meyadan çıkmışsa da, bu "İyi saatte olsunlar" ın ne mal olduğunu, kime hizmet ettiğini bilse de, Şeytani güçler bunları yeniden ısıtıp, bir "umut" muş gibi halka sunmak isteyecektir.

Son dönemde millet ve memleket olarak uğradığımız saldırılar bu Şeytani güçlerin desteklediği terör yapılardan gelmemiş midir?.. Kabus kadar kötü FETÖ'yü daha beş yıl önce herkes "İyi" bilmiyor muydu?

Masum görünen, mazlum gibi duran ama Şeytanı saldır emrini verince, uçaklarla saldıran, sonra da hiç bir şey yapmamış gibi, "üç maymun" oynayan bu yerin dibine batasıcalar, yeniden ayaklanmak için "İyi saatte olsunlar" görünümünde ortaya çıkabilir kaygısı taşıyoruz.

Bunlar öyle karakter yoksunu ki, kötülüğü iyilik diye sunup, İyi'nin de adını da kötüye çıkarabilirler...

Şükür ki milletimizin engin tarihi tecrübesi , imanından gelen cesareti ile, bu kripto "iyi saate olsunlar"ın foyasını meydana çıkarmıştır...

Yeryüzünün Büyük Şeytanının aynı torbaya doldurdurup üzerimize boşaltmak istediği tüm kötü ruhlarını torbasıyla birlikte  üzerlerine atmayı da biliriz evelAllah...

Saatleri, sıfatları "İyi" görünse de, arka plandaki "kötü"yü görecek kadar feleğin sillesini yedik...

Bunları şundan yazdım: Önceki gün kuruluşu ilan edilen "İyi Parti"ye destek verenlerin başında bugün yurtdışına kaçmış "dört harfli" FETÖ'cüler geliyor. Bunların Twitter'de attığı destek mesajları dönüp duruyor.

İyi Parti ve liderini kendileri için, adeta "kurtuluş receti" olarak görüyorlar... Bu durum, FETÖ'nün ihanetine uğramış halkımızı elbette ciddi bir şekilde rahatsız ediyor.

Yoksa, İyi Parti, yukarda marifetlerini saydığım "İyi saatte olsunlar" Partisi mi?

Bunu zaman gösterecek... Hem de çok uzun olmayan bir zaman!!

 

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..