Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ocak '18

 
Kategori
Siyaset
 

İyi Partinin Kendisi Değil Dolduracağı Boşluk Önemli

İyi Partinin Kendisi Değil Dolduracağı Boşluk Önemli
 

Doldurabilirse tabi… Bundan sonra kurulacak her parti için böyle bir beklenti içine gireriz. Şu anda Fener, GS, Beşiktaş taraftarı takımını nasıl tutuyorsa insanlar da öyle parti tutuyorlar. GS’lı biri takımını bırakır mı? Öyleyse AKP’li biri de partisini bırakmaz.

Bu durumda bizler mevcut partilere mahkûmuz… Bunların ülkeyi bir yere getireceğine inanıyorsak sorun yok. İyi Parti için daha kurulmadan anketlerde %15’lere yakın bir oy göründü.

Bu oy İyi Partinin oyu değil, diğer partileri istemeyenlerin oyu. Artı her görüşten insan var. Ve inanırlarsa arkası gelebilir.

Başlıkta kastettiğimiz boşluğun yüzde olarak oranını bilmiyoruz ama şimdilik bu kadar. %15, 55 milyon seçmende 3,5 milyon oy demektir. Bu kadar kişi şu anki partileri istemiyor. Artı İyi Partinin beklediği parti olmadığını düşünenler ve henüz karar verememiş olanlar da var.

Bu boşluğun partisi yoktu. Yani dindarların, milliyetçilerin, Atatürkçülerin ve Kürtlerin temsilcisi partiler var ama “Belirli ölçüler çerçevesinde bunların hepsi olsun” diyen bir parti yoktu.

İyi Partinin oyu hazır, uğraşması gerekmiyor ki öyle olduğu görüldü. Konu İyi Partinin bu boşluğu doldurup dolduramayacağı.

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..