Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ocak '19

 
Kategori
Doğal Hayat / Çevre
 

İyi Şeyler de Oluyor

İktidarı eleştiriyoruz sürekli olarak ama iyi şeyler de olmuyor değil doğrusunu söylemek gerekirse.

Kapalı, hatta vapur gibi açık alanlarda bile tütün mamüllerin içiminin yasaklanması ve bu konuda sonuç alınmış olması son derece sevindirici ve iktidarın başarısı olduğunu söylememiz gerekir.

Şimdi de gerek ekonomiye katkı sağlayacak gerekse çevre kirliliği konusunda önemli gelişme sağlayacağına inandığım 'pet şişe getirene kontür yükleme' kampanyasını da sevdim.

Bu proje de çok güzel..

Elbette ki sadece projelerin hayata geçirilmesiyle bitmiyor bütün bu işler. Öncelikle bireyin kendisini disipline etmesi gerekir çevre temizliği konusunda.

Aynı şekilde poşet konusunda da yapılabilirdi. Naylon poşetlerin dönüşümü yapılabildiğinden, tıpkı pet şişe uygulamasına benzer uygulama yapılabilirdi ama bu konuda duyarlı davranılmadığını ve market sahiplerine yönelik bir uygulama olduğunu düşünüyorum. Bir ayda yüzde 40 gibi poşet kullanımında azalma görüşmüş olsa da, öncesinde bedava ürünlerle birlikte verilirken patronun cebine şimdi 10 kuruş girmekte, 15 kuruşunu da devlet çevre temizliğinde kullanılmak üzere almaktadır bildiğiniz gibi.

Poşetlerin ücrete tabi tutulması totalde çevre kirlenmesine yönelik pek fazla yararı olduğu söylenemez.

Daha iyi sonuç alınabilmesi için çecre bilincinin gelişimine yönelik daha değişik yöntemler aranmalıdır diye düşünüyorum.

Kötü oldu demiyorum ama bir taraftan patron kazanırken öbür yandan temizlik vergisi alındığı halde poşet satışının bir bölümünü devletin alması da yanlış bana göre..

Poşetlerin geri dönüşüm projesiyle elde edilecek gelirlerin daha yararlı yerlere harcama yapılabilse bana göre daha iyi olurdu diye düşünmekteyim..

Neyse fazla ağrıtmayayım başınızı.

İyi şeyler de oluyor.

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..