Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ekim '17

 
Kategori
Aile
 

İyilik Yap At Denize

İyilik Yap At Denize
 

İyilik nedir? Hiçbir karşılık beklemeden yapılan yardım. Peki hiç iyilik hakkında düşündünüz mü? Ne yaparsak iyi oluruz diye. Adalet ile iyilik arasında denge kurdunuz mu?

İnsanlar sadece konuştukları şeylerden değil sustukları şeylerden de sorumludurlar. Peki nedir sustuklarımız? Bana dokunmayan yılan bin yaşasın mantığıyla haksızlıklara ses çıkarmamak, bencilce davranmak iyi insan olmakla ne kadar örtüşüyor acaba. Bir insanı değerlendirirken sahip olduklarıyla neler yaptığına bakmak lazım. Sahip olduğu akılla ne yapıyor. Sadece kendi çıkarlarını mı koruyor yoksa bütün insanlık için, herkesin iyiliği için mi kullanıyor aklını.

     Eğer bir insan bana iyi davranıyorsa, benimle iyi geçinmeye çalışıyorsa ona iyi insan diye bilir miyiz? Sırf pençeleri yok diye kendilerine ya da başkalarına iyi diyenlerden olmamalıyız. Acaba adaletli mi? Herkese en çıkarı olmayan birine karşı nasıl davranıyor. Bir anne geline ve kızına aynı davranıyor mü? Bir baba bütün çocuklarına eşit davranıyor mu? Yâ da bir amir mahiyetindeki bütün memurlara adaletle yaklaşabiliyor mu?

     İyilik yap denize at derler. Gerçekte denize atabiliyor muyuz acaba. İyilik yaptığımız kişiden aksi bir davranış gelince hemen yelkenleri fora indirip ama ben ona şunu yapmıştım demiyor muyuz? İnsanın bütün eylemleri kendisine yöneliktir ve yaptığımız iyiliği bile karşılığını göreceğiz beklentisiyle yapıyoruz.

     İyi düşünün. Gerçekten iyi misiniz?

 
Toplam blog
: 10
: 228
Kayıt tarihi
: 02.04.17
 
 

Lisans mezunuyum, aynı zamanda sosyal hizmetler öğrencisiyim. Bir kamu kurumunda şef olarak çalış..